Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği’nin desteğiyle TURAB Fuarcılık tarafından 26-29 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “2. Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı-1. Ev Tekstili, Dekorasyon, İç Mimari, Mobilya Fuarı ikili görüşme, alım heyeti organizasyonunun tanıtımı İzmir Hilton Oteli’nde gerçekleşti.
Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği İzmir Şube Başkanı Sabuhi Attar’ın ev sahipliği ve Derneğin 2. Başkanı Çetin Güvercin’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Cemil Şeboy, CHP İzmir Milletvekili Adayı Tacettin Bayır, MÜFED Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Necip Nasır, CHP İzmir Milletvekili Adayı Ali Yiğit, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu, KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Müdürü Oğuz Kılınç katıldı. İzmir’in ticaret hacmini yükseltmek için yola çıktıklarını belirten Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği İzmir Şube Başkanı Sabuhi Atar, “Türk-Arap ticareti şu anda hepimiz için önemli durumda ve biz bu ticaretin köprüsü olma yolunda dernek olarak hızla ilerliyoruz. Amacımız Türkiye’ye Arap yatırımlarını çekmek. Hepimizin bildiği üzere Arap ülkelerindeki Türkiye hayranlığı günden güne artıyor. Bununla birlikte ciddi Arap yatırımları da yapılıyor. Tabii ki amacımız Türkiye ancak İzmir’e yatırım çekmek ve İzmir firmalarının ihracat hacmini artırmak ilk amacımız. İlk yaptığımız fuarımızla bunun adımlarını attık. Şu anda da 4.’sünü düzenleyerek gücümüzü ve neler yapabileceğimizi herkese ispatlamış olduk” şeklinde konuştu.
“MÜFED OLARAK HER ZAMAN YANINDAYIZ”
Toplantıda konuşan MÜFED Başkanı Necip Nasır ise, TURAB’ın yaptığı organizasyonları her zaman desteklediğini ve destekleyeceğini vurgularken, özellikle sektörel bazdaki Yapı-İnşaat Fuarı’nın ülkeye ve İzmir’e yatırımcı çekmek için doğru bir adım olduğunu belirtti. Nasır, Türkiye’nin inşaat alanındaki başarısının gün geçtikçe arttığını ve Arap yatırımcıların Türkiye’ye gelmesinden son derece memnun olduklarını belirtti. MÜFED olarak her zaman TURAB’ın çalışmalarını destekleyeceklerini vurgulayan Nasır, “İzmir’i ticaret merkezi yapmak en büyük hedefimiz bunun için elimizden ne gelirse yapmaya hazırız” dedi.
MİLLETVEKİLİ ADAYLARINDAN TAM DESTEK
Toplantıya katılan AK Parti ve CHP Milletvekili adayları Cemil Şeboy, Necip Nasır, Tacettin Bayır ve Ali Yiğit de birer konuşma yaptılar. TURAB’ın yaptığı çalışmalarla gurur duyulduğunu belirten CHP Milletvekili Adayı Ali Yiğit, “Gerek burada, gerek milletimizi temsil edeceğimiz Ankara’da TURAB ve İzmir’imize hizmet eden her kuruluşa desteğimiz sonsuz. Her zaman arkalarındayız, güzel İzmir’imiz kazanacak” dedi.
İzmir’in hizmet alanında güçlü isimlerinden AK Parti 1. Bölge 3. sıradan milletvekili adayı olan Cemil Şeboy ise, “TURAB’a, İzmir’e her zaman, her koşulda desteğe hazırız” şeklinde konuştu. “Her türlü desteğe, her zaman hazırız” diyen bir diğer isim ise CHP Milletvekili Adayı Tacettin Bayır’dı. Bayır, “İzmir’i her yerde en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Bu tarz çalışmalarında her zaman arkasındayız” dedi.
100 FİRMA ÜRÜNLERİNİ SERGİLEYECEK
Sheraton Otel’de gerçekleşecek olan fuarda firmalar stand açarak ürünlerini sergileyecekler. Yapı-inşaat-ev tekstili-mimari-mobilya sektöründen 100 firmaya yer verilen fuar, 500 Arap işadamı tarafından ziyaret edilecek. Ziyaretçiye kapalı olan fuarın 3 gün boyunca katılımcı Türk-Arap işadamları arasında kuvvetli iş bağlantılarıyla son bulması hedefleniyor. İhracata yönelik olan fuarın sektörel bazda yatırımcı işadamlarının da olması dikkat çekiyor.
26-29 Mayıs 2015’te Çeşme Sheraton Otel’de gerçekleşecek olan “2. Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı- 1. Ev Tekstili, Dekorasyon, İç Mimari, Mobilya Fuarı” ikili görüşme, alım heyeti organizasyonunun açılışı 27 Mayıs 2015 Çarşamba günü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve protokol katılımıyla gerçekleşecek.
YENİ PROJELER KAPIDA
2. Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı- 1. Ev Tekstili, Dekorasyon, İç Mimari, Mobilya Fuarı’ndan sonra Hazır Giyim, Tekstil ve 3. Gıda Fuarı hazırlığı içerisinde olan TURAB, bu çalışmaların yanında belirli aralıklarla yurt dışı iş gezisi düzenliyor.