Van’da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen 18. dönem Hakkari Milletvekili avukat Cumhur Keskin, ölümünün 15. yıldönümünde ailesi ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.
Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Halkın Sesi Gazetesi tesislerinde toplanan vatandaşlar, burada büyük bir araç konvoyu ile Dağgöl Mahallesi Kalealtı Mezarlığı’na hareket ettiler. Keskin ailesi, yakınları ve sevenleri, avukat Cumhur Keskin’i mezarı başında dua ederek andı.
Avukat Cumhur Keskin’in yeğeni olan Durankaya Belde Başkanı Fatih Keskin, amcası için mezarı başında ve Halkın Sesi Gazetesi tesislerinde anma töreni düzenlendiğini belirtti. Keskin, “15 yıl geçti aradan ama hala aynı acıyı ve özlemi içimizde yaşıyoruz. Cumhur Keskin, Hakkari’nin ve Türkiye’nin yakın siyasi tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. Her zaman barış için mücadele etmiştir. Kürsülerdeki konuşmaları ve düşünceleriyle yüreklerde taht kurmuştur. Hayatı boyunca karşı olduğu düşüncelerin ve zihniyetin yani feodalitenin kurbanı olmuştur. Babasının idealleri ile büyüyen, aynı yolda yürüyen ve aynı bayrağı taşıyan oğlu avukat İsmail Cem Keskin’in varlığı bu acıyı yüreğimizde bir nebzede olsa soğutuyor. Her zaman babam merhum Abdurrahman Keskin’le geldiğimiz bu anma törenine, 2 yıldır onun da yokluğunun acısıyla geliyoruz. Hakkari halkının ailemize yüklediği misyonu rahmetli babam ve amcamın idealleri ve düşünceleri doğrultusunda, onları mahcup etmeyecek şekilde laikiyle devam ettireceğiz. Allah mekanlarını cennet eylesin. Bizi yalnız bırakmayıp burada bulunmanız bizim için bir onurdur” şeklinde konuştu.
Anma töreninin ardından ikramlar yapıldı.