Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Eğitim Bir Sen üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde "Angaryaya Hayır Diyoruz, Nöbete Ücret İstiyoruz" eylemi yaptı.
Eğitim Bir Sen Korkuteli İlçe Başkanı Sait Özçelik, sendika üyeleri ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaparak, "Karşılıksız nöbet görevine hayır demek, ek ders esaslarındaki adaletsizliğin giderilmesini haykırmak, uzun süredir iyileştirme yapılmayan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin iki katına çıkarılmasını, sınav görev ücretlerinin artırılmasını, halk eğitim merkezleri ve okullarda ücretsiz olarak verilen takviye kurslarında görev alan memur ve hizmetlilerin fazla çalışmalarının ücretlendirilmesine yönelik talebimizi bir defa daha dillendirmek için toplanmış bulunuyoruz" dedi.
1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu, 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve 439 sayılı Ders Saatleri ile Ek Ders Ücretleri Hakkında Kanun gibi, öğretmenlerin görev ve sorumluluklarını tanımlayan temel kanunlarda hiçbir şekilde yer almayan öğretmenin nöbet yükümlülüğünün sadece iki yönetmelikte (Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ve Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği) yer almadığını bildiren Özçelik, şunları kaydetti:
"Karşılıksız nöbet görevinin yanında bir başka sorun ise ek ders esaslarındaki adaletsizlik ve uzun süredir öğretmenlerin ek ders ücretlerinde iyileştirme yapılmamasıdır. Milli Eğitim Bakanlığı, iki yıl önce sendikalardan da görüş alarak ek ders esaslarında yapmayı planladığı değişikliği bir türlü yapamadı. Ek ders esaslarında ücret dengesizliğine ve mağduriyete neden olan hükümler, uzun bir zaman geçmesine rağmen hala değiştirilmemiştir. Sendika olarak hazırlayıp bakanlığa sunduğumuz taslak dikkate alınarak, gereken mevzuat değişiklikleri bir an önce yapılmalıdır. Sınav görev ücretlerinin artırılması, halk eğitim merkezleri ve okullarda ücretsiz olarak verilen takviye kurslarında görev alan memur ve hizmetlilerin bu fazla çalışmalarının ücretlendirilmesi konusunda da ivedilikle düzenleme yapılmalıdır. Bu amaçla, Kamu Personeli Danışma Kurulu Nisan Toplantısı gündemine taşımak üzere, imza kampanyamızı başlatmış bulunuyoruz."