EXPO 2016 Antalya’ya katılacak ülkeler arasında yer alan Pakistan’dan bir heyet Antalya’ya gelerek, katılımcı ön anlaşmasını imzaladı.
Pakistan Ülke Komiseri Abdul Wahid ve Pakistan EXPO 2016 Antalya Sorumlusu Asad Wahid, Antalya’ya gelerek proje hakkında bilgi aldı ve bahçe kuracakları alanda incelemelerde bulundu. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Faik Akturan başkanlığında düzenlenen toplantıda, Pakistanlı heyete yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verildi.
Pakistanlı heyeti Antalya’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Sekreter Yardımcısı Akturan, Türkiye’de ilk kez düzenlenecek Expo’yu en iyi şekilde gerçekleştirmek istediklerini belirtti. EXPO 2016 Antalya alanının kalıcı olacağını ve uzun yıllar cazibe merkezi olarak hizmet vereceğini belirten Akturan, bu amaçla kurulacak ülke bahçelerinin kalıcı olmasını istediklerini ifade etti.
Pakistan olarak 25 dolayında Expo’da bahçe kurduklarını belirten Ülke Komiseri Abdul Wahid, “Antalya Expo için çok iyi hazırlandık. Pakistan’ı tam olarak yansıtacak, ziyaretçilerin ilgisini çekecek çok güzel bir bahçe kuracağız. Bahçenin kalıcı olması, ülkemizin tanıtımı açısından çok iyi olacaktır” dedi.
EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Faik Akturan ve Pakistan Ülke Komiseri Abdul Wahid, daha sonra katılımcı ön anlaşmasını imzaladı.