La Liga’da Real Madrid ile birlikte zirve mücadelesi veren Barcelona, 36. hafta mücadelesinde yarın sahasında Real Sociedad’ı ağırlayacak. Gol krallığı yarışında Ronaldo’nun gerisinde bulunan Lionel Messi, yeniden koltuğu almak istiyor.
İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona, ligin bitimine 3 hafta kala zirvedeki yerini korumak istiyor. 36. hafta mücadelesinde yarın Camp Nou’da Real Sociedad ile karşılaşacak olan Katalan ekibi, sürpriz istemiyor.
SON 4 HAFTADA KALESİNİ KAPATTI
Luis Enrique’nin öğrencileri, ligde son oynadığı 4 karşılaşmada kalesini gole kapattı. Kalesinde en son golü 11 Nisan Cumartesi günü Sevilla ile oynadığı ve 2-2 eşitlikle sonuçlanan karşılaşmada gören Barcelona, bu karşılaşmanın ardından çıktığı 4 maçta rakip fileleri 18 kez havalandırmayı başarırken, Şilili kaleci Claudio Bravo rakiplerine gol izni vermedi.
BARCELONA 10 HAFTADIR ZİRVEDE
La Liga’da son haftalara girilirken, en yakın takipçisi Real Madrid ile arasında 2 puan fark bulunan Katalan ekibi, 87 puan ile zirvedeki yerini koruyor. Ligde son 10 haftadır liderlik koltuğunda yer alan Barça, kalan 3 maçtan 9 puan çıkararak İspanya’nın en büyüğü olmak istiyor.
KRALLIK YARIŞI KIZIŞTI
Şampiyonluk yarışının yanı sıra Real Madrid’in yıldızı Ronaldo ile Barcelona’nın golcüsü Lionel Messi arasındaki gol krallığı yarışı da sürüyor. Portekizli yıldız Ronaldo, bu sezon çıktığı 32 maçta rakip fileleri 42 kez havalandırarak, bu kategoride zirvede yer alırken, 35 maçta 40 gol kaydeden Messi ise şampiyonluk kupasının yanında gol krallığı tacını da giymek istiyor.