Yozgat’ta Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın katılımı ile temeli atılan, bin 500 öğrencinin eğitim göreceği, 22 milyon liraya mal olacak 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulu, 24 derslikli lise ve 300 yataklı yurt binasının inşattı hızla devam sürüyor.
Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, kompleks okullar içerisinde yer alan Yozgat İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulunun 2015 -2016 eğitim öğretim yılında hizmete açılacağını söyledi. İnşaatta çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü ve belirtilen tarihten önce tamamlanabileceğini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Kuş, “İmam Hatip Lisemizin yapım süresi 18 ay olarak belirlenmişti fakat, inşaat hızlı bir şekilde sürdüğü için müteahhit firma inşaatı 15 ay da tamamlamayı planlıyor. 15 Ay içerisinde tamamlanırsa okulumuz 2015 yılı Eylül ayında hizmete açılacak” dedi.
İmam Hatip Lisesi Kompleksinde 24 derslikli bir lise ve 24 derslikli bir ortaokul kısmının bulunduğunu ifade eden Kuş, “Modern bir şekilde yapılan okulumuzda yaklaşık olarak bin 500 öğrenci eğitim görecek. Ayrıca kompleks için 300 kişilik bir de yurt bulunmaktadır. Bu yurt özellikle şehir merkezi dışından gelen öğrencilerimizin barınma sorununu ortadan kaldıracak” diye konuştu.
Eğitim kalitesinin artmasında fiziki şartların çok önemli olduğunu vurgulayan Kuş, “ Son yıllarda il merkezi ve ilçelerimizde eğitim konusunda büyük yatırımlar yapılmakta, modern okullar yapılarak eğitim hizmetine sunulmaktadır” ifadelerini kullandı.