Erciyes Pediatri Akademisi Kış Kongresi ve Erciyes Pediatri Hemşireliği Kongresi 5-7 Mart 2015 tarihleri arasında Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilecek. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nın ev sahipliğinde düzenlenecek kongrenin onursal başkanlığını Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur yapacak.
Kongre Başkanı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tamer Güneş, bu kongreyi gerçekleştirmekteki amaçlarının, başta üniversitede görev yapan meslektaşları olmak üzere, tüm ülke tıbbına mezuniyet sorası eğitim görevini yerine getirmek olduğunu kaydetti.
Prof. Dr. Güneş, “Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi, yaklaşık 40 yıldan beri başta Kayseri olmak üzere, özellikle çevresindeki iller ve tüm Türkiye ye sağlık hizmeti vermiş önemli eğitim kurumlarından birisidir. Anadolu’da ilk tıp eğitiminin verildiği yerlerden biri olan Gevher Nesibe Tıp Merkezi’nin devamı niteliğinde olan fakültemiz, günümüzde çağdaş eğitim, araştırma ve tedavi hizmetlerini en üst düzeyde yürütmenin gayreti içerisindedir. Yaklaşık 40 yıldan beri temel tıp eğitiminin yanı sıra, pediatri, yan dal ve akademik üst düzeyde yetiştirdiği meslektaşlarımız tüm ülke genelinde eğitim, araştırma ve sağlık hizmetleri alanlarında görev yapmaktadırlar. Bu kongreyi başlatmaktaki amacımız başta eğitim verdiğimiz kendi arkadaşlarımız olmak üzere tüm ülke tıbbına mezuniyet sorası eğitim görevimizi yerine getirmektir. Bu çerçevede güncel bilgiler paylaşılıp eski anılar tazelenirken, ilk kez Kayseri’ye gelecek arkadaşlarımıza da Erciyes dağı başta olmak üzere doğal ve tarihi güzellikleri yaşatacağımız kanaatindeyiz” dedi.
Türkiye’nin değişik üniversite hastaneleri, devlet ve özel hastanelerden çok sayıda katılımın beklendiği üç gün sürecek kongrede; 18 oturumda, 47 akademisyen sunum yapacak.