Konya’nın Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir ilçesinde ulaşıma kapalı yol bulunmadığını bildirdi.
Başıbüyük, yaptığı açıklamada, Beyşehir’de kar yağışının etkili olmaya başlamasının ardından yürütülen topyekün mücadele sonucu bugün itibariyle ilçe genelinde yolu ulaşıma kapalı olan yerleşim olmadığını söyledi.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Beyşehir Belediyesi ve Karayolları ekiplerinin gece gündüz demeden yürüttüğü koordineli ve etkili çalışmalar sonucu tüm yolların kısa sürede açıldığını vurgulayan Başıbüyük, ancak özellikle dün etkili olan tipiden dolayı yaşanan bazı olumsuzluklar olduğunu söyledi. Tipiden dolayı yolların bazı kesimlerinde oluşan sürgünler ve hava sıcaklığının sıfırın altında alt derecelerde seyretmesi nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşanabildiğini belirten Başıbüyük, “Tipi dolayısıyla dün ulaşıma kapanan bazı yollar oldu. Özellikle Beyşehir-Konya ve tersi istikamete gidecek araçlar bekletildi. Ancak sabaha kadar yollar tekrar ulaşıma açılınca, saat 09.00 itibariyle araçların geçişine izin verilmeye başlandı” dedi.
Beyşehir’de tipinin de etkisini yitirmesinin ardından bugün itibariyle yolların ulaşıma açık olduğunu, trafiğin işlemeye başladığını, yollarda hiçbir kapanmanın söz konusu olmadığını vurgulayan Başıbüyük, “Dün tipiye bağlı bazı olumsuzluklar oldu, bir zehirlenme vakasına ekiplerimiz greyderle yolun açılması sonucu ulaşarak vatandaşlarımızı hastaneye kaldırdılar. Yolda kalma gibi durumlar söz konusu oldu. Ama ekiplerimizin zamanında müdahalesi ile bu olaylar da çok büyük, ciddi sıkıntılar yaşanmadan atlatıldı. Ekiplerimiz bu gibi durumlara zamanında cevap verdi. Allah’a şükür bu ağır kış ve soğuk hava şartlarında, yaklaşık 40 santim, zaman zaman da bazı yüksek kesimlerde yarım metrenin üzerinde kar yağışına rağmen çok büyük sorunlar yaşamadık. Bu arada, taşra mahallelerimizin yolları da tamamen açıldı. Bu konuda çalışma yürüten ilgililerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.