7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimler öncesinde aday adayları kıyasıya yarışırken, CHP Uşak’ın aday adayı ve renkli siması Nurullah Çavuşoğlu parti toplantısında yaptığı konuşmayla ilgiyi üzerine çekti. Aynı konuşmanın videosu ise sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılarak binlerce kişi tarafından izlenilmeye başlanıldı.
Parti üyeleriyle bir araya gelerek kaynaşmak adına Banaz İlçe Başkanlığı tarafından bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte söz alarak konuşan CHP Uşak Milletvekili aday adayı Nurullah Çavuşoğlu, yaptığı duygulu konuşmayla tüm salonu ayağa kaldırdı. Farklı bir tarzı olan Çavuşoğlu’nun konuşmadaki ses tonu kadar kurduğu cümlelerde sıra dışı olunca tüm salon adeta kendinden geçerek genç politikacıyı ayakta alkışlayarak sık sık tezahüratta bulundur.
Uşak’ta uzun süredir gazetecilik yaptığına değinen ve haberlerle, yazılarlala onurlu bir mücadele verdiğini sözlerine ekleyen Çavuşoğlu; "Ben bekledim ki aday adayı arkadaşlarımdan birtanesi benimle istişare eder, birlikte hareket etmeyi bana teklif eder ve bende aday adayı olmak zorunda kalmam,ama bu beklentim maalesef ve mateessüf olmadı"
"BANA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLARAK DEĞİL, BİR NEFER OLARAK İHTİYAÇ VAR"
Gelinen noktada kendisine bir milletvekili aday adayı olarak değil, bir hatip olarak, bir konuşmacı olarak, bir nefer olarak ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu; "Ben de çıktım meydanlara; meydan meydan nefer gibi dolaşıyorum" dedi.
"UŞAK’I AYAĞA KALDIRMAZSAM ADAM DEĞİLİM"
Uşak’ta CHP’nin oylarını 120 bin seyrine çıkaracağını ifade eden Çavuşoğlu; "ben bütün Uşak’ı ayağa kaldırmaya geliyorum.Eğer bütün Uşak’ı ayağa kaldırmazsam adam değilim. Kimseyi kırmadan, dökmeden, Mustafa Kemal Atatürk’ü doğru anlatarak bu işin üstesinden gelebiliriz. Aksi takdirde dağa çıkmak, çizmeleri çekmek zorunda kalabilir. Allah bize kalemi bırakıp elimize silah aldırmasın, Allah bize yeniden İstiklal Marşı yazdırmasın Allah bize yeniden bir Kurtuluş Savaşı verdirmesin, Allah bize demokrasi zaferleri yaşatsın” dedi.