AK Parti Genel Merkezi ’Yerel Yönetimler Başkanlığınca 3. Bölge’ toplantısı Kırşehir’de Maakisssos Thermal Hotel ve Spa’da gerçekleştiriliyor.
Kırşehir Belediyesinin tanıtım slaytının ardından programın açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Salih Çetinkaya, yerel kalkınmanın mimarlarına teşekkür ederek 2015 yılında yapılacak milletvekili seçimlerinin önemsenmesi gerektiğini belirtti. Çetinkaya, "Sizlerin çalışmaları sayesinde başımız dik geziyoruz. Biz teşkilatlanma anlamında Kırşehir’de uyumlu bir teşkilatlanma sergiliyoruz. O uyumun katkısını ise her şeyde görüyoruz. Eminim bizler nasıl uyumlu ve birliktelik içerisindeysek inanıyorum ki diğer bölgelerimizde de durum aynıdır. Kırşehir tohum şehri olması özelliği ile çok önemli seçimler öncesi kongreye gitmek bir risk içerisinde görüyordu. Ama yaptığımız kongreler gündemi belirledi. 2015 seçimlerine de hazırız" dedi.
KIRŞEHİR MEDENİYETİMİZİN TOHUMLARININ ATILDIĞI ŞEHİR
3. Bölge toplantısında ev sahibi olarak konuşan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Türk-İslam sentezinin tohumlarının atıldığı bir bölge, Anadolu’ya gelen göçebelerin zanaatkar olmasına Ahilik Teşkilatlanması Kırşehir’de öncü olmuştur. Cumhuriyet döneminde ise demokrasi gazisi olarak 3.5 yıl Nevşehir’in ilçesi olarak yaşamış, köklerimizde ki değerleri yeniden ön plana çıkartarak değerlerimizi yaşamaya çalışıyoruz. 2009 yılında ki Kırşehir’de ki şehir ile şuan ki şehir arasında azımsanamayacak derecede fark var. Yerel kalkınmayı sağlayacak aktörler olarak çağın modern imkanlarını da sunabilmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Hükümetin kalkınma politikasını şayet yerele yansıtamazsak zannederim bir kol kırık olur. Bizler burada kardeşlik hukuku içerisinde bizlerden beklenen hizmetlerden fazlasını yapıyoruz. Büyük şehirlerin değil belki ama Kırşehir gibi şehirlerin tanıtım atağına ihtiyacı var" diye konuştu.
Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül ile birlikte çok sayıda milletvekili ve belediye başkanı da katıldı. Toplantı Belediye Başkanlarının sunumları ile toplantı basına kapalı şekilde devam etti.