Türkiye tarihinin en önemli seçimine sadece 2 gün kalırken, Büyük Birlik Partisi ittifakı ile seçimlere girecek olan Saadet Partisi’nde esnaf gezileri aralıksız sürüyor.
Tevfik Temelli Caddesi’nde esnafların sorun ve dertlerini dinleyen milletvekili adayları, 7 Haziran seçimlerinde bu zulme dur denilmesi adına tercihlerin Saadet Partisi’nden yana kullanılmasını istediler. Saadet Partisi 1.Sıra Milletvekili Adayı Osman Cemali Marasalı, yaklaşık 90 gündür yürüttükleri seçim çalışmaları sırasında tüm esnafta var olan sorunun Tevfik Temelli Caddesi’nde de olduğunu belirterek “Esnaflarda gördüğümüz durum, parasızlıktan, asgari ücretin düşüklüğü nedeniyle esnaflar iş yapamaz halde. Özellikle 1 aydır bıçak kemiğe dayanmış durumda esnaf tamamen iş yapamaz duruma gelmiş” dedi.
Muhalefet ile Cumhurbaşkanlığı arasında geçen altın klozet tartışmalarına da değinen Marasalı, “Etrafımızdaki ülkelerin sınırları değişirken, içeride insanlarımız mutsuzken, yuvalar yıkılırken, boşanma oranları hızla artarken, gençler uyuşturucu ve kumar bataklığında çırpınırken, bu ülkenin iktidarı ve muhalefeti klozet tartışmaları yapıyor. Bu tartışmaların ülkeye hiç bir faydası yok” diye konuştu.
Ülkedeki faiz lobisinden de dert yanan Marasalı, günde ortalama 10-12 saat çalışan bir insanın 4 saatini cebine koyduğunu geri kalan kısmı ise faizci kapitalist düzene verdiğini söyledi. Her yıl Türkiye’nin bu faiz sistemine verdiği paranın küçümsenecek bir oran olmadığına vurgu yapan Marasalı, “El birliği ile 124 katrilyonu biz sisteme veriyoruz. 158 milyar dolar ihracat karşılığında 243 milyar doları ithalata veriyoruz. İkisini toplarsak eğer 394 trilyon gibi dev bir bütçeyi biz her yıl faizci kapitalist sisteme veriyoruz” dedi.
İktidarın halkı 80 kat zenginleştirdik söylemine de tepki gösteren Marasalı, “Yıllar sonra ‘ey nankörler 80 kat zenginleştirdik’ demenin bu millete hiç bir faydası yok. Bu millet 80 kat fakirleşmiştir. Ama faizci kapitalist düzen 80 kat zenginleşmiştir” diye konuştu.
7 Haziran seçimlerin bu nedenlerden dolayı oldukça önemli olduğunu dile getiren Marasalı, halkın önüne gelen bu şansı iyi değerlendireceğinden emin olduğunu da söyleyerek “Halkımıza bir çağrıda bulunuyorum. Kendine gel, Saadet’e gel. Bu zulme son verin, bu sistemi mutlak değiştirelim” şeklinde konuştu.
Milletvekili Adayı Osman Cemali Marasalı ile birlikte SP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay da, esnaf gezilerine katılarak halktan destek istedi.