Eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ordu’ya geldi.
Bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulunmak ve 10 Ağustos’ta oy kullanmak üzere Ordu’ya gelen eski bakan Güler, 19 Eylül Gazeteciler Derneği ve Ordu Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.
İlk olarak Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği’ni ve ardından Ordu Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Hilmi Güler, burada gazetecilerle Ordu'nun sorunları ve gündeme yönelik sohbet etti. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran eski Bakan Hilmi Güler, hayat felsefesini “Önemli olan bir şey olmak değil, önemli olan bir şey yapmaktır” sözleriyle açıkladı.
Ordu'ya gelecek olan yatırımların sağlanmasında basın çalışanlarına önemli iş düştüğünü belirten Güler, “Siz değerli basın çalışanlarının eleştirilerini her zaman dikkat ediyoruz. Çünkü bu eleştiriler bize yol gösteriyor. Sizin gündeme taşıdığınız olayların yatırım olarak Ordu'ya ulaşmasına ön ayak oluyoruz" dedi.
Ordu'nun doğal kaynaklar yönünden zengin oluşuna, yapılmış ve de yapılacak olan yatırımlara değinen Hilmi Güler, "Ordu rüzgar bakımından önemli bir yer, ilerleyen dönemlerde rüzgarı enerjiye dönüştüreceğiz. Havaalanı Ordu'ya önemli kazanımlar sağlayacaktır. Yapmakta olduğumuz botanik bahçesi Ordu'da kurulacak olan Eczacılık Fakültesi’nin temeli niteliğindedir. Çocukluktan bu yana hayalim olan Karadeniz sahilindeki hızlı tren yolunun sadece Samsun-Ordu arasıyla sınırlı değil İstanbul ile Gürcistan'a kadar uzanan bir ağ olması. Bunlar hayal değil bunları gerçekleştiriyoruz artık, karıncanın da dediği gibi 'Gidemezsek de yolunda ölürüz' biz yola bu düşünce ile çıktık" diye konuştu.