Mevlid Kandili dolayısıyla Kilis Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğünce organize edilen “Rasule Selam” isimli gece programı düzenlendi.
Kilis Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin görev aldığı gecede naat, ilahiler ve şiirlerin okunmasının ardından okul korosu ve çok sesli Türk Tasavvuf Musiki Korosunun görev aldığı programda bir konuşma yapan Vali Tapsız; Hz. Peygamber Efendimizin her davranışının bizler için büyük bir rehber olduğunu belirterek “Hz. Peygamberimizin dünyaya teşrif ettikleri gün Mevlid Kandili olarak kutlanmaktadır. Yeryüzünde önemli gelişmelere sebep olan bu kutlu doğum, hiç şüphe yok ki insanlık tarihinin en önemli olaylarından birisidir. Peygamberimizi içimizde yeniden anlamak ve O’nun bize kazandırdığı, adalet, kardeşlik, sevgi, dostluk, tevazu, hoşgörü gibi değerleri hayatımıza örnek almalıyız”dedi.
Programa Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Aldemir, İl Müftüsü Mahmut Karatepe ile çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.