İstanbul, 25 Mart () - Lüks otomobil üreticisi Mercedes'in, yayaları algılayarak, otomatik olarak duran yeni "Maybach S-Serisi" 1.035 milyon liradan başlayan fiyatıyla Türkiye’de satışa sunuldu.

Mercedes'ten yapılan açıklamada, yeni "Maybach S-Serisi"nde, şehir trafiğinde çarpışmaları önlemeye ve arkadan gelebilecek tehlikeli durumları ortadan kaldırmaya yardımcı olan Pre-Safe® Plus sistemi bulunuyor.

Maybach S-Serisi'nin, Pre-Safe® Plus sistemi ile, aynı zamanda yayaları algılayarak 50 kilometreye kadar olan hızlarda çarpmaları önlemek üzere otomatik olarak frenleri harekete geçirdiği ve dörtlü flaşörlerini yakıp söndürerek acil durumlarda trafiği uyardığı belirtilerek şu özelliklere ilişkin bilgiler verildi:

- “Acil Fren Destek Sistemi BAS PLUS”, karşıdan gelen trafiği ve yayaları algılayarak sürücü tarafından uygulanan fren gücünü buna göre artırıyor.

- Direksiyon Yardımcısı ve Start/ Stop fonksiyonu bulunan DISTRONIC PLUS, yolculuk sırasında öndeki araç ile güvenli takip mesafesini koruyor, hızını öndeki araca göre ayarlıyor.

- “Aktif Şerit Takip Yardımcısı”, aracın istemsizce şeridi terk etmesi durumunda direksiyonda hissedilir bir titreşimle sürücüyü uyarıyor, gerektiğinde aktif olarak müdahale ederek aracı tekrar şeridine taşıyor.

- “Adaptif Uzun Far Yardımcısı” trafikteki diğer sürücülerin gözlerini kamaştırmadan uzun farların en aktif şekilde kullanılmasını sağlıyor.

- “Gece Görüş Yardımcısı PLUS” kullanılan kızıl ötesi ışınlar ve termal görüntüleme teknolojileri sayesinde yolu tarayarak aydınlatma dışında kalan bölgede yaya tespit edildiğinde, otomatik olarak devreye giriyor, gösterge panelinde yayayı gösteriyor ve hem sürücüyü hem de yayayı uyarmak için ilgili taraftaki far yardımı ile üç defa uyarı ışığı yakıyor.

Açıklamada, Maybach S-Serisi'nin, sahip olduğu yalıtım sayesinde dünyanın en sessiz aracı S-Coupé’den dahi daha sessiz olduğu belirtildi ve "Araç içinde rüzgar ve araç sesi yok denecek kadar az duyuluyor ve özellikle arka koltuktaki yolcular  maksimum konfor seviyesinde ideal bir dinlenme ve çalışma ortamında seyahat etme imkanı buluyor" denildi.

Açıklamaya göre, Mercedes-Maybach S-Serisi, 5 metre 45 santimetre uzunluğu ve 3 metre 37 santimetre mesafesiyle diğer S-Serisi araçlardan 20 cm daha büyük ve arka kapısının 66 mm kısaltılmasıyla arka koltukların kapı çizgisinin gerisinde kalarak gizlilik ve ayrıcalık hissi yaratıyor.

"Mercedes-Maybach S-Serisi’nin iç tasarımı, trend belirleyici ayrıcalıkla, stili ve üstünlüğü bir arada sunuyor" denilen açıklamada, "Şoför kullanımına özel olarak tasarlanmış Maybach S-Serisi’nde arka koltuktaki yolcular, lüks bir salon tarzında modern bir lüks ile çevreleniyor ve maksimum genişlik ile ferahlık duygusu hissediliyor" denildi.

Açıklamada, "Geleneksel S-Serisi’nin tüm olanaklarına ilave olarak sunulan çok sayıda ayrıcalıklı iç mekan özelliği, Mercedes-Maybach S-Serisi’nin lider konumunu vurguluyor. Bunların arasında iki adet gümüş kaplamalı şampanya kadehi de yer alıyor" diye eklendi.

(FOTOĞRAFLI)