Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, "Dünyanın en büyük kadın girişimciler örgütü başkanı olmaktan da gurur duyuyorum" dedi.
Tokat merkez ve Erbaa, Niksar, Turhal ve Zile ilçelerinde düzenlenecek programa katılmak üzere gece saatlerinde özel uçakla kente gelen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ilk olarak hayatını kaybeden eski TSO Başkanı Orhan Sarıtaşlı’nın evinde taziyede bulundu. Geceyi Tokat’ta geçiren Hisarcıklıoğlu, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat ve beraberindekilerle Tokat Valisi Cevdet Can’ı makamında ziyaret etti. Vali Can, Başkan Hisarcıklıoğlu’na tüm gününü Tokat’a ayırmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Hiarcıklıoğlu da Tokat’ta olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyarette Vali Can günün anısına Hisarcıklıoğlu’na honça hediye etti. Hisarcıklıoğlu’da Vali Can’a Yunus’un Gülbahçesinden isimli bir kitap takdim etti.
Daha sonra Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nu makamında ziyaret eden Başkan Hisarcıklıoğlu, Tokat’ın genç bir belediye başkanı, girişimci bir valisi olduğu için şanslı olduğunu kaydetti. Başkan Eroğlu, Hisarcıklıoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek desteklerini beklediklerini kaydetti.
Turizm yılı ilan edilen Tokat’ın tarihi önemine vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, "Tokat’ta birkaç ülkenin tamamında var olanından daha fazla eser var. Eğer sadece bunlar biz bilmeyip yabancıya açarak müthiş bir zenginliği beraberinde getirmiş oluruz. Ama buna bağlı olarak alt yapı eksikliklerimizi Tokat’ta tamamlamamız lazım. Tokat’a gelecek olan insanların kolay şekilde kente ulaşmasını sağlamak lazım. Konaklama anlamında eski otelin yıkılarak yenisinin inşaatına başladığın duydum. Tokat birkaç tane beş yıldızlı oteli hak ediyor" diye konuştu.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı olarak iki şeyden gurur duyduğunu ifade eden Başkan Hisarcıklıoğlu, "Bir tanesi Türkiye’nin literatürüne girişimciliği soktuğumuz için. İkincisi dünyanın en büyük kadın girişimciler örgütü başkanı olmaktan da gurur duyuyorum. TOBB bünyesinde 81 ilde yaklaşık 7 bin kadın girişimcimiz organize olmuş durumda. Amasya’da düzenlenecek bir programa kadın girişimcilerle birlikte olacağız" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Eroğlu, Hisarcıklıoğlu’na ceviz ağacından yapılan sandık ile Tokat yazması hediye etti.