Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerine yönelik faaliyet gösteren İpekyolu Kalkınma Ajansı, 2015 yılı Mali Destek Programı kapsamında üç başlıkta 10 Milyon 250 Bin Türk Lirası destek sağlayacak.
2014 yılı Mali Destek Programı kapsamında bölgeye 16,5 Milyon lira destek verdiklerini belirten İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, 2015 yılı Mali Destek Programı kapsamında ise bölgeye 3 başlıkta 10 Milyon 250 bin Türk Lirası destek sağlanacağını söyledi.
Mali Destek programları hakkında bilgi veren Özkan, ‘‘Kültür- Turizm Altyapısı Mali Destek Programı (Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlar) bütçesi 4 Milyon TL, Rekabetçilik ve Yenilikçilik Kapasitesinin Arttırılması Mali Destek Programı (KOBİ) bütçesi 4 Milyon TL, GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı (Kar amacı güden kuruluşlar ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar) bütçesi 2 Milyon 250 Bin Türk Lirası’’ ifadelerini kullandı.
Kültür-Turizm Altyapısı Mali Destek Programıyla TRC1 Bölgesi’nde kültür ve turizm odaklı altyapının iyileştirilmesinin destekleneceğine dikkat çeken Özkan, şunları söyledi:
‘‘Kültür-Turizm Altyapısı Mali Destek Programıyla ayrıca, TRC1 Bölgesi’nin kalkınmasına katkı sağlayacak turizm ve kültür-sanat olanaklarının artırılmasına yönelik altyapının iyileştirilmesi, TRC1 Bölgesi’nde doğal, tarihi ve kültürel mirasın değerlendirilmesine yönelik altyapı ve restorasyon çalışmalarının yapılması, TRC1 Bölgesi’nde kültür-sanat olanaklarının arttırılmasına yönelik altyapı çalışmalarının yapılması amaçlanmaktadır.’’
Rekabetçilik ve Yenilikçilik Kapasitesinin Arttırılması Mali Destek Programı ile TRC1 bölgesindeki işletmelerin rekabetçilik ve yenilikçilik kapasitesini artacağının altını çizen Özkan, program ile işletmelerin üretim maliyetlerinin azaltılması ve kapasitelerinin arttırılması, ÜR-GE, AR-GE ve inovasyon çalışmalarının arttırılması, uluslararasılaşma ve kurumsallaşma kapasitesinin arttırılmasının amaçlandığını söyledi.
Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, GAP İdaresi koordinasyonunda İpekyolu ve Karacadağ Kalkınma Ajansı ile işbirliği ve eşgüdümü ile uygulanacak ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programıyla da bir yandan ürün bazlı bölgesel değer zincirinde gelişmenin sağlanması hedeflenirken diğer yandan mali destek programı kapsamında hayata geçirilecek tekrarlanabilir ve ölçeklendirilebilir başarı hikayeleri ve uygulamalar ile organik tarım sektörünün gıda, tekstil ve turizm başta olmak üzere, çeşitli ekonomik faaliyetlerin de bölge satında yaygınlaştırılması amaçlandığını kaydetti.
2015 yılı Mali Destek Programı bilgilendirme faaliyetlerinin yakın zamanda başlayacağını belirten Özkan, ‘‘2015 yılı Mali Destek Programlarına online son başvuru tarihi 27 Mart 2015, projelerin ajansımıza son teslim tarihi ise 3 Nisan 2015’tir. Bu tarihler dışında yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. 2015 yılı Mali Destek Programı bölgemize hayırlı olsun’’ dedi.