Karaman’da, Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 11. olağan il kongresi mehter takımının yürüyüşü ile yapıldı.
Kongre öncesi partililer il başkanlığı binası önünde toplandı. Mehter takımının söylediği marşlar eşliğinde İsmet Paşa Caddesi üzerinden yürüyerek kongrenin yapılacağı Yunus Emre Konferans Salonuna gelen partililer arasında MHP Genel Başkanı Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, MHP Karaman İl Başkanı İsmet İlmi Hatipoğlu ile İl Başkan Adayı Oktay Yılmaz da yer aldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Programda açılış konuşması yapan İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, yapılan çalışmaları anlattı. İl başkanlığına tek aday olan Oktay Yılmaz ise konuşmasında, partiye ve kendisine destek verenlere teşekkür etti.
Faaliyet raporunun okumasının ardından söz alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, MHP’nin kurumsal yapısı itibariyle Türkiye’nin en eski siyasi partilerinden birisi olduğunu söyledi. Kongrelerin görüş alışverişi yapılan bir ortam olduğunu belirten Ayhan, “Türkiye’nin ve dünyanın neresinden siyaseti izleyenlerle görüştüğünüzde MHP’nin aşağı yukarı aynı ifadelerle tanımlayan milliyetçi, vatanperver ve ülkenin geleceği açısından kendini feda edebilecek bir organizasyon olarak nitelerler” dedi.
MHP’nin dün ne dediyse bugün aynı şeyleri söylediğini ifade eden Ayhan, “Zaman zaman bize birileri geliyor şöyle yaparsanız fazla oy alabilirsiniz ama onun o dediğini yaptığımız zaman bizim MHP olmaktan çıkacağımızı ifade ediyorum. MHP dün ne dediyse bugün aynı şeyleri söylüyor. Rahmetli Başbuğ döneminde kuruluş aşamasında neleri ifade ettiyse neleri temsil ediyorsa bugünde aynı şeyleri temsil ediyor” ifadelerini kullandı.
Kongreye, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, ilçe ve belde belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.