AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ile birlikte İlim Yayma Cemiyeti Malatya Şubesi’ni ziyaret etti.
"HİZMETLERİ GÖRDÜKÇE, KEŞKE DAHA ÖNCE AÇSAYDIK DİYORUZ"
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin burada yaptığı konuşmada, İlim Yayma Cemiyetinin sermayesinin insan olduğunu söyledi. Ülkenin fiili işgallere uğradığını ama birlik beraberlik içinde düşmanı olması gereken yere kadar gönderdiğini ifade eden Şahin, "Maalesef akabinde de zihinsel işgallerinde bertaraf edilmesi için, gençlerin sapkın düşüncelerini geride bırakmak açısından böyle bir kurum ve kuruluşa ihtiyaç sahibi olduğuna inanan ağabeylerimiz bu gibi güzel kurumları bize bahşetmişler. İlim Yayma Cemiyeti’nin çalışmalarına baktığımız zaman önce kuruluş merkezi İstanbul’dan başlayarak Anadolu’nun bir çok yerinde şubelerini açmaya başladılar. Malatya Şubesini de 2006 tarihinde arkadaşlarımızın girişimiyle bizlerin de katkısıyla açtık. Yapılan hizmetleri gördükçe de keşke daha erken açsaydık diye de düşünmüyor değiliz" dedi.
"ÖĞRENCİ VELİLERİN BEKLENTİLERİ DOĞRULTUSUNDA HİZMET EDİLİYOR"
Gençlerin yetişmesi noktasında inançlı, köklerini inkar etmeyen, kendileriyle barışık, ecdadımızın bize bıraktığı ülkemizi daha yaşanabilir bir noktaya gelmesi için ellerinden gelen tüm gayreti sarf ettiklerini belirten Şahin, bu tür kurumların tek bir amacı olduğunu, onun da insan yetiştirmek olduğunu söyledi.
Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:
"Kendi köklerine bağlı, bize bırakılan ülkenin daha yaşanabilir hale getirme anlamında bir takım çalışmalar yapılmaktadır. Buradaki kardeşlerimizi yaklaşık 70’li yıllardan beri tanımaya başladık. Kardeşlerimizin bazı şer odakları gibi hiçbir zaman gizli ajandaları olmadı. Allah rızası için kendi güven duyan, öğrenci velilerimizin beklentileri doğrultusunda hizmetlerden başka hiçbir gayeleri olmadı. Devlete alternatif olalım veya bağlı bulundukları kurumlarda onları alt edelim, biz orada hakimiyetimizi sürdürelim gibi bir amaçları olmamıştır."
İlim Yayma Cemiyeti Malatya Şube Başkanı Mustafa Özkan, ziyaretten dolayı onurlandıklarını ifade ederek, İlim Yayma Cemiyeti Malatya Şubesi faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Malatya Şubesi’nin 2006 yılında kurulduğunu anımsan Özkan, "1951’de kurulan cemiyetimiz, kamu yararını esas alan bir cemiyettir. Malatya Şubesi kurucuları arasında vekilimiz Mustafa Şahin de var, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da var. Hep beraber burada epey hizmet ürettik. Şuanda içinde bulunduğumuz mekan da yüksek öğrenim erkek öğrenci yurdudur. Şuanda 150 öğrenci barınıyor. Burası bir kültür kompleksi olarak inşa edildi. Bir yıl içinde de hizmet vermeye başladı. Malatya’da iki tane öğrenci yurdumuz var. Bir tanesi ortaöğrenim kız öğrenci yurdu, Alaattin Elmas, diğer ise İlhan Akıncı Yüksek Öğrenim Erkek Yurdu’dur. Bu öğrenci yurdumuzda 210 kişilik konferans salonu var. Ayrıca 150’e yakın öğrencimiz bulunuyor. Kültürel faaliyetlerimiz yoğun olarak devam etmektedir. Genel ve öğrencilere açık olarak faaliyetlerimiz devam ediyor. Cumartesi günleri çeşitli yazarları, akademisyenleri getirerek öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Onların kültürel gelişmelerine katkıda bulunuyoruz. Bunun yanında 100 öğrenciye yakın aylık 120 liradan burs veriyoruz. Tüm faaliyetlerimiz bize gelen öğrencilerin vatanına, milletine sadık, kendini geliştirmiş bireyler olmasıdır.Kişiliklerini bulmuş olmalarını temenni ediyorum. Tüm yönetim kurulumuzla birlikte idarecilerimizle bu çalışmaları yapıyoruz" diye konuştu.
"GÜZEL HİZMETLERDE BULUNDU"
AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ise, partilerinin ilk kurulduğu günden beri Başbakan ve şuanda Cumhurbaşkanın birçok vesayet birimiyle mücadele ettiğini ifade ederek, "İkinci olarak şu ifadeyi kullanmıştı. Biz AK Parti olarak ikinci kurtuluş savaşını veriyoruz demişti. Gerçek manada kurtuluş savaşını vermek için bir neslin yetişmesi için İlim Yayma Cemiyeti gibi kurumların insan yetiştirmesi gerekiyor. Bu yönüyle İlim Yayma Cemiyeti çok güzel hizmetlerde bulundu. Yeni binasında inşallah daha güzel hizmetlere imza atacağına kuşkumuz, şüphemiz yoktur" ifadelerini kullandı.
"TOPLUMUN ANA DAMARINI TEMSİL ETMİŞTİR"
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise güzel karşılamadan dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi:
"Bizler kamu olarak piyasa düzenlemesini, sosyal alt yapıyı yapacağız. Fakat değişim ve dönüşüm sivil toplum eliyledir. İlim Yayma Cemiyeti ilk kurulduğu günden beri gerçekten toplumun ana damarını temsil etmiştir. Ve müstakil doğru çizgisini hiçbir şekilde sapmaya maruz bırakmadan aynı itidalli sürecini devam ettirmiştir. Malatya İlim Yayma Cemiyet Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin çok kısa sürede iki yurt kazandırması büyük bir başarı. Çalışmalarınızda elbette yanınızda olacağız. Sizlerde inşallah destek vereceğiz. Bu bizim bir mecburiyetimiz, görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Çünkü toplumun değişim ve dönüşümü sivil toplum eliyle olacaktır. Özellikle de öğrencilere yapılan yatırım, gerek konaklama gerekse de eğitimleriyle ilgili noktalar en önemli yeri temsil etmekte" ifadelerini kullandı.