ORDU Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, devlet tarafından yapılan yatırımlara daha önceden valilerin ve kamu yöneticilerinin isimlerinin verildiğine dikkat çekerek, "Başta eski valilerimiz olmak üzere kamu yöneticilerinin isimlerinin verilmesini çok doğru bulmuyorum. Bu çerçevede kamuya ait yatırımlarda bulunan kamu yöneticilerinin isimlerini kaldırma kararı aldık" dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Enver Yılmaz, belediyenin resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, kentte daha önce devlet tarafından yapılan yatırımlara verilen vali ve kamu yöneticisi isimlerinin kaldırılacağını söyledi. Türkiye'nin her geçen gün sivilleştiğini, kendilerinin de buna katkı sunmak istediklerini belirten Yılmaz, yöresel isimler kullanılacağını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi olarak aldıkları karar çerçevesinde bu uygulamayı hayata geçireceklerini belirten Başkan Yılmaz, "Seçimlerden önce söz verdiğimiz gibi ilimizde devlete ait alanların halka açılması yönünde çalışmalarımız var. Özellikle kıyı kenar çizgisi üzerinde kamuya ait binaları yeniden yapmak yerine yıkarak halkın kullanıma sunmak istiyoruz. Zaten bu konuda gerekli adımları atarak çalışmalara başladık. Bunun yanı sıra yine devletin parasıyla yapılmış yatırımların isimlerinde düzenlemeye gideceğiz. Ben devlet tarafından yapılan yatırımlara başta eski valilerimiz olmak üzere kamu yöneticilerinin isimlerinin verilmesini çok doğru bulmuyorum. Bu çerçevede kamuya ait yatırımlarda bulunan kamu yöneticilerinin isimlerini kaldırma kararı aldık" dedi.
Verilecek isimlerin yöresel olacağını ifade eden Başkan Yılmaz şunları söyledi:
"Mesela Vali Kemal Yazıcıoğlu Durugöl Tesisleri, Utku Acun İlk ve Ortaokulu gibi isimler taşıyan yatırımlar var. Biz bu isimleri kaldıracağız. Artık bu alanlardaki isimleri bölgesel, yöresel ve şehrin dokusuna uygun isimlerle değiştirme yönünde bir karar aldık. Yapılacak spekülasyonları önlemek için şimdiden kamuoyu ile bunu paylaşmak istiyorum. Bundan sonra yapılacak hiçbir yatırıma ben dahil hiçbir kamu görevlisinin ismi verilmeyecek."

FOTOĞRAFLI