Kış sporları ve turizm merkezlerinin sektörel dergisi my Ski Life, son sayısında Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi’ne geniş yer ayırdı.
Gün geçtikte adından sıkça bahsettiren ve yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden birisi olarak gösterilen Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi, sektörün önemli yayın organlarından birisi olan My Ski Life’de geniş şekilde tanıtıldı.
Erciyes, Kapadokya ve Kayseri şehir merkezi üçgenindeki başta kış sporları olmak üzere tarihi ve doğal güzelliklerin ele alındığı dergide bölgeye 17 sayfa yer veriliyor.
Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve Erciyes A.Ş Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı’nın görüşlerinin de yansıtıldığı dergide özellikle Erciyes’e yapılan yatırımlar ve ortaya çıkan modern kış turizm merkezi, ayrıntılı olarak anlatılıyor.
"EN GELİŞMİŞ TEKNOLOJİ ERCİYES’TE"
Derginin ilerleyen sayfalarında ise, Türkiye’deki kayak merkezlerini gezen Avusturyalı kayakçıların ve uzmanların kayak merkezleri hakkındaki görüşlerine yer veriliyor.
Türkiye’deki kayak merkezlerinin çeşitliliği karşısında çok şaşırdığını söyleyen Land Karnten Genel Müdürü Reinhard Zechner özellikle Kayseri’nin çok ilgi çekici olduğunu ifade ederek, "Türkiye’deki kayak merkezlerinin çeşitliliği karşısında çok şaşırdım. Kayseri ve Uludağ’ı ziyaret ettik. Özellikle Kayseri, çok ilgi çekiciydi. En üst ve gelişmiş teknoloji ile donatılmış. Gezimizin tamamı çok ilginç ve etkileyiciydi" diye görüşlerini aktarıyor.
Skidata Yaya Geçiş Sistemleri Pazarlama ve Satış Direktörü Franz Padinger de Türkiye’ye her gelişinde etkilendiğine vurgu yaparak, "15 yıldır bu pazarda çalışıyorum. Türkiye’ye her gelişimde bu ülkeden yeniden etkileniyorum ve gelişimini gözlemliyorum. Örneğin Erciyes Dağı’nın kayak merkezine dönüşümü gibi. Kapadokya seyehatimiz ve İstanbul’un hareketliliği ve farklılığı beni heyecanlandırdı" şeklinde düşüncelerini dile getiriyor.