Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Doğa Koleji’ni ziyaret ederek öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirdi. Miniklere, hayatta başarılı olmak için yapmaları gerekenleri anlatan Yaşar, “Güzel şartlarda, iyi eğitim alıyorsunuz. Türkiye’nin şanslı öğrencilerisiniz. Ailelerinizin sizin için yaptıkları fedakarlığınkıymetini bilin. Sizler geleceğimizsiniz. Türkiye’nin size ihtiyacı var” dedi.
“GELECEĞİMİZ SİZLERSİNİZ”
Doğa Koleji’nde Lise Müdürü Mahperi Karaca tarafından karşılanan Yaşar, öğrencilerle samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Konuşmasına “Sizlerle bugün burada olmaktan ayrı bir mutluluk duyuyorum” diye başlayan Yaşar, öğrencilere kulağa küpe olacak nasihatlerde bulundu. Eğitim sistemindeki adaletsizlikten söz eden Yaşar, özel okullarla devlet okulları arasındaki uçurumun kapanması için Yenimahalle Belediyesi’nin devlet okullarına çok ciddi bütçe ayırdığını anlattı. Ankara’nın en temiz, en dinamik okullarının Yenimahalle’de olduğunu belirten Yaşar, “Ülkemizin geleceği sizlersiniz. Geleceğe umutla bakabilmemiz için sizlerin iyi eğitimli bireyler olarak yetişmesi gerekiyor. Ders sınıfta öğrenilir. Öğretmenlerinizi iyi dinleyin. Heyecanınızı asla kaybetmeyin. Heyecanınız yoksa başarılı olma şansınız da yoktur” dedi.
“ÜNİVERSİTE MEZUNLARI İŞSİZ”
Türkiye’deki işsizlerin çoğunu üniversite mezunlarının oluşturduğunu hatırlatan Yaşar, “Sevdiğiniz, ilgi duyduğunuz mesleğe yönelin. Sadece diploma almak için değil, o işte en iyi olmak için çalışın” ifadelerini kullandı.
Üniversitelerin sayısının her geçen gün arttığını belirten Yaşar, “Her şehre üniversite açılıyor ama bu üniversitelerin çoğunun altyapısı yetersiz. İyi eğitim veremeyen, yeterli öğretim görevlisi olmayan, altyapısı yetersiz üniversitelerin ne öğrencilere ne de Türkiye’ye bir faydası olur” diye konuştu.
YAŞAR’IN FAVORİ DERSİ EDEBİYAT
Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Yaşar, bir soru üzerine lisedeki en sevdiği dersin Edebiyat olduğunu söyleyerek “Şiir okumayı çok severim” dedi ve öğrencilerden büyük alkış aldı. Söyleşinin sonunda Yaşar’a bir teşekkür plaketi takdim edildi.