Samsunspor Başkan Yardımcısı Rüştü Araboğlu, Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta'nın Samsunspor'u ziyaretiyle başlayan iyi ilişkilerin Trabzon'da oynanan hazırlık maçıyla sürdüğünü belirtti. Araboğlu, "Pazar günü Trabzon'da tarihi bir gün yaşadık" dedi.



TRABZONSPOR'A TEŞEKKÜR

Cumartesi günü gittikleri Trabzon'da muhteşem bir şekilde karşılandıklarını söyleyen Araboğlu, "Trabzonsporlu yöneticilerle birlikte yemek yedik. Başkanlar duygularını ifade etti. Pazar günü de Avni Aker'de tarihi anlara tanıklık ettik. Maratan tribününde iki takım taraftarı maçı birlikte izledi. Dostluk adına, her 2 kulüp taraftarının çok ciddi bir girişimiydi. Bu nedenle her iki takım taraftarını da gönülden kutluyorum. Maçın sonunda galip gelmek güzel ama bundan daha önemlisi tribünde, sahada ve yöneticiler arasında dostluk adına ortaya konulan güzel görüntülerdi. Bu nedenlerle bir kez daha Trabzonspor Kulübü'ne sizler aracılığı ile teşekkür ediyorum. 2 kulübün ilişkileri açısından tarihi bir gün yaşandı" diye konuştu.

8 MAÇLIK MARATON

Ligin tamamlanmasına 8 maç kaldığını hatırlatan Rüştü Araboğlu, "Elazığspor maçı da kalan 8 maçımızdan bir tanesi. Takımımız Trabzon maçında ideal 11'den farklı bir dizilişle sahaya çıkmasına rağmen güçlü bir ekibe karşı sahada çok güzel bir mücadele örneği verdi. Bu tür mücadele etmeyi devam ettirmemiz durumunda çok iyi bir sonuçlar alacağımız 8 hafta olacağını düşünüyorum" dedi.

ANLAMSIZ CEZA


Karabükspor ile deplasmanda oynanan karşılaşma öncesinde, Samsunspor taraftarı arasında çıkan olay nedeni ile verilen 'seyircisiz oynama cezası'na anlam veremediğini belirten Araboğlu, "Biz Karabük'e maç oynamaya gittik. Buraya giderken ne seyircimizi ne de oturacakları tribünü seçme şansımız var. İçeriye giren taraftarın üzerini arayan Karabük'teki özel güvenlik veya kolluk kuvvetlerine bizim etki edemeyeceğimiz düşünülürse orada olan olaylara ilişkin neden Samsunspor Kulübü'ne ceza verildi, anlayamıyorum. Cezanın kaldırılması için Tahkim Kurulu'na müracaat edeceğiz" diye konuştu.

BİR KAÇ KENDİNİ BİLMEZ


Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirten Başkan Yardımcısı Rüştü Araboğlu, "Onbinlerce taraftarımız var. Akil, aklı başında, tertemiz, spora önemli katkı veren ve yaptığı koreografilerle tüm Türkiye'nin beğenisini kazanmış taraftarımız var. Onlarla gurur duyuyoruz. Neden 2-3 kendini bilmezin yaptığı iş koskoca bir takıma mal ediliyor. Hem de bizim inisiyatifimizde olmayan bir bölgede olan olay nedeni ile ceza alıyoruz. Bu soruyu soracağız? Bakalım tahkim ne diyecek" dedi.