Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Fatsa Şubesi’nin düzenlediği 87. kuruluş yılı gecesi bir otelde yapıldı.
Düzenlenen geceye Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa İlçe Jandarma Komutanı Halit Gülten, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Balık, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Gecede açılış konuşmasını gerçekleştiren Fatsa Yardım Sevenler Derneği Başkanı Nimet Koç, “TYSD adını Mustafa Kemal Atatürk’ün olmanın haklı gururu ve sorumluluğu ile 87 yıldır ülke genelinde Fatsa şubemizin de 29 yıldır Fatsa’da şeffaf ve dürüst ilkeli şekilde ihtiyaç sahibi insanlara her alanda hizmet vermektedir. Aydın çağda, birbirini dinleyen, birbirini anlayan birbirini seven, ülkesini anlayan hoşgörülü bir neslin yetişmesi için çocuklarımızın gençlerimizin daima yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Toplum bilincini yükseltmenin birinciliğini eğitime veriyoruz. 2013 yılında 65 öğrenci,2014 yılında 55 üniversite öğrencisine bu yılda 40 üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Son iki yılda 28 öğrenci mezun edildi. 29 yılda yüzlerce öğrencimiz ülkemiz ekonomisine eğitimine ve kalkınmasında rol almak üzere mezun verip hayata atılmalarında katkılarda bulunduk. Bu anlamda bizlere her zaman destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından TRT sanatçısı Esra İçözün seslendirdiği sevilen parçalarla konuklara müzik keyfi yaşattı. Gece Yardım Sevenler Derneği Fatsa Şubesi’ne katkıda bulunan kişilere plaket ve ödül töreni ile son buldu.