HAKKARİ (İHA) – Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari milletvekili adayları Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, gazetecilerle bir araya geldiler.
Bir kahvaltı salonunda verilen kahvaltıya HDP Hakkari il eş başkanları Zeynep Besi Dara ve Rahmi Temel, DBP Hakkari il eş başkanları Berivan Akbağa ve Musa Çiftçi, Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, Kent Konseyi Eş Sözcüsü Perihan Karaman, parti yöneticileri ve kentte görev yapan gazeteciler katıldı. Kahvaltıda kısa bir açıklama yapan HDP Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Temel, milletvekili adaylarıyla kentte faaliyet gösteren gazetecileri bir araya getirmek istediklerini belirterek, bundan dolayı davete katılan gazetecilere teşekkür etti.
HDP Hakkari Milletvekili Adayı Selma Irmak ise, Türkiye halklarının tarihi bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, bu sürece gazetecilerin yakından tanıklık ettiğini belirtti. 7 Haziran’da yapılacak seçimlerle Kürt ve Türk halklarının kaderinin çizileceğini anlatan Irmak, Kürt sorununun çözümü için başlatılan sürecin müzakereye dönüşmesi için HDP’nin seçim barajını aşması gerektiğini söyledi. HDP olarak, zorbalığa ve insanların yaşam biçimine yapılan müdahaleye izin vermeyerek, şeffaf bir müzakere için çaba göstereceklerini belirten Irmak, bunun için güçlü bir desteğe ihtiyaçları olduğunu kaydetti. Dünyada büyük bir ekonomik kriz yaşandığına dikkat çeken Irmak, kapitalist sistemin sebep olduğu bu kriz nedeniyle dünya halkları arasında derin çelişkiler ve çatışmalar oluşturulmak istendiğini, IŞİD ve El Kaide gibi örgütler aracılığı ile de Ortadoğu’nun kan gölüne çevrildiğini söyledi.
Irmak, ellerindeki anket sonuçlarına değinerek, “Barajı aştık, artık baraj sorunumuz yok. Barajın çok çok üstüne çıkmak için çalışacağız. Bu coğrafyada askerlerin denetiminde alay komutanının ve karakol komutanının nezaretinde tehdit altında oylar kullanılarak bu sandıklarda çıkması gereken oylar çöplerde çıktı. Bu sefer sandık eşkıyaları ortaya çıkıyor. Hokus pokus yapılıyor ve o sandıktan çıkacak oylar çıkmıyor. Nereden çıkıyor çöplerden çıkıyor, nereden çıkıyor yanmış çuvallardan çıkıyor. Nereden çıkıyor merkezi depolardan çıkıyor. 2014 yerel seçimlerinde Ağrı’da, Güroymak’ta ve Urfa’da bunu gördük. Biz provokatif oyunların farkında ve bilincindeyiz. Sandık oyunlarına karşı 9 bin arkadaşımız görev başında olacak” diye konuştu.