Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından bisiklet ve yaya yollarının düzenlenmesi ve yaygınlaştırılması projesi kapsamında, Mahabad Bulvarı’nın üstünde yapılan 11 kilometre uzunluğundaki kentin ilk bisiklet ve yürüyüş yolları tamamlanma aşamasına geldi.
Kentin coğrafik yapısının bisiklet kullanımına müsait olması, gençlerin, çocukların, kadınların güvenli bir şekilde bisiklet sürebilmesi ve sağlıklı yaşam için yürüyüşlerini yapabilmesi amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışma tamamlanmak üzere. Fen İşleri Daire Başkanlığı, Mahabad Bulvarı’nın üst kısmında başlatılan çalışma doğrultusunda, yürüyüş parkuru, bisiklet yolu, kaldırım, yeşil alan ve otopark düzenlemesini bitirme noktasına getirdi. 5.5 geliş, 5.5 gidiş şeklinde toplam 11 kilometrelik yürüyüş parkuru ve bisiklet yolları yapıldı. Genişlikleri ise 3’er metre olarak düzenlendi.
Yaklaşık 6 milyon liraya mal olan ve kentin ilk yürüyüş parkuru ile bisiklet yolu olma özelliğini taşıyan bu çalışma kapsamında engelli vatandaşlar da unutulmadı. Engelliler için de özel kaldırım taşı konuldu. Akşam saatlerinde parkuru ve yolları kullanan vatandaşların kendilerini güvende hissetmesi için yeterli sayıda aydınlatma direkleri yerleştirildi. Çalışma 15 Mart 2015 tarihinde tamamlanıp, halkın hizmetine sunulacak.