Bursa’da, Giresun Dernekleri tarafından düzenlenen Otçu Göçü Yayla Şenliği, 13-14 Haziran 2005’de Uludağ yolu üzerinde bulunan Tuzaklı köyü mesire alanında yapılacak.
Bursa’da bulunan Giresun il, ilçe ve köy dernekleri tarafından hazırlanan 20.Otçu Göçü Yayla Şenliğinin hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, özellikle şenliğe katılacak sanatçı kadrosunun büyük ölçüde belirlendiği öğrenildi.
Cumartesi akşam üzeri başlayıp, pazar günüde devam edecek program hakkında açıklamalarda bulunan Bursa Giresunlular Derneği Başkanı Adnan Kara; tüm dernek başkan ve yöneticileri ile el ele vererek çıkmış oldukları bu yolda çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini söyledi.
Bu yıl 20.’si düzenlenecek olan Geleneksel Otçu Göçü Yayla Şenliğinde özellikle Giresunlu sanatçıları tercih ettiklerini belirten başkan Kara, “Amacımız kendi değerlerimizi ön plana çıkararak, omuz omuza horondaki dik duruşumuzu çalışmalarımızda da sergilemektir. Bu yılki şenliğimize Karadeniz’in büyük üstadı Katip Şadi başta olmak üzere yaklaşık olarak 24 Giresunlu çok değerli sanatçı arkadaşımız bizlerle beraber olacak” dedi.
“BURSA BİR İLKİ YAŞAYACAK”
Kanal 28 Televizyonu’ndan canlı olarak yayınlanacak şenlik öncesinde, Bursa şehir merkezinde düzenlenecek olan Otçu Göçü Yürüyüşü de Bursa’da bir ilk olarak tarihe geçecek.
13 Haziran 2015 Cumartesi günü saat 10.00’da Cumhuriyet Caddesi Cancılar girişinde toplanarak yöresel kıyafetler, kemençe ve horon ile Fomara meydanına kadar yürüyüş düzenlenerek Giresun’un ve 20.Otçu Göçü Yayla Şenliğinin tanıtımı sağlanacak.
Otçu Göçü Yürüyüşünün önemine istinaden hemşehrilerine çağrıda bulunan Bursa Giresunlular Derneği Başkanı Adnan Kara; yaylaya çıkmadan önce gerçekleşecek olan Otçu Göçü Yürüyüşüne tüm hemşehrilerinin katılarak, hazırlanacak olan yöresel kıyafetleri ve yeşil-beyaz forma ve atkılarla Bursa’daki Giresun birlikteliğini kamuoyuna göstermeye davet etti.
"HEDEFE İLERLEMEK İÇİN İŞADAMLARIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ"
Yönetime seçildiklerinde kendilerine bir hedef belirlediklerini belirten Bursa Giresunlular Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Uyar da Bursa’da Giresunlulara kalıcı bir eser bırakmak için bu yola çıktıklarını belirtirken, bu doğrultuda Bursa’da bulunan tüm Giresunlu işadamı ve esnafı ellerini taşın altına koyarak bu zorlu süreçte dernek yöneticilerine destek olmaya davet etti.