Galatasaray’ın ve A Milli Takım’ın golcü futbolcusu Burak Yılmaz, Hollanda maçı öncesi iddialı açıklamalar yaptı.
2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’nda deplasmanda cumartesi günü Hollanda ile oynayacak Türkiye’de golcü oyuncu Burak Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Hollanda’nın kendilerinden çekindiğini ve yenmeleri halinde gruptan çıkacaklarını söyledi. Sakatlığının iyiye gittiğini ve kendini iyi hissettiğini vurgulayan Yılmaz,
"Kolay olmayacağını biliyoruz ama Hollanda’nın kötü başlamasını avantaja çevirip kazanmak istiyoruz. İki önemli oyuncuları yok; ancak futbolda dünyada çok önemli bir ülke. Eski hocamız orada, onu da tanıyoruz o da bizi tanıyor. Avantajımız ilk defa Hollanda da kazanmak zorunda. Geçmiş maçlarda sadece her zaman Türkiye’nin kazanmak zorunda olduğu, Hollanda ise rahatlamış veya gruptan çıkmayı garantilemiş bir durumda maçlar oynadık. Onlar da biz de kazanmak istiyoruz. Biz bunu avantaja çevirmek istiyoruz. Onların da bizden çekindiğini düşünüyorum. Hollanda maçını kazanırsak gruptan çıkarız. Çünkü Hollanda galibiyeti öz güvenimizi tavan yaptıracaktır" dedi.
Sarı-kırmızılı futbolcu Arda’nın yokluğunun kendileri için büyük eksik olduğunu ancak görev alacak bütün arkadaşların en iyi mücadeleyi sergileyeceğini sözlerine ekledi.