SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) kuruluşunun 40. yılını çeşitli bilimsel toplantılar, yayınlar, kültürel  ve sanatsal etkinliklerle kutlayacak.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, OMÜ'nün 1 Nisan 1975 yılında resmen kurulduğu ve 40. yılını çeşitli etkinliklerle 30 Mart - 3 Nisan 2015 tarihleri arasında kutlayacağı belirtildi.

Açıklamada, bahar şenliği havasında gerçekleştirilmesi planlanan etkinliklerde, akademik, bilimsel, sanatsal, kültürel ve sportif alanda düzenlenen yarışmalarda başarı gösteren OMÜ personelinin ödüllendirilmesi, kampüs ve kütüphane açılış törenleri, öğrenci topluluklarının gösterileri, mezunlar ile öğrencilerin buluşması, engellilerin etkinlikleri, ünlülerden kariyer tavsiyeleri, kampüsleri yeşillendirme çalışmaları, tiyatro gösterileri, ünlü sanatçılardan gençleri coşturacak konserler ve söyleşiler gerçekleştirileceği kaydedildi.

OMÜ'nün 40. yıl etkinliklerine bir çok ünlü isim ve sanatçının destek vereceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ünlü sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu Erkan Petekkaya, pop müziğin sevilen ismi Mustafa Ceceli, haberci, belgeselci, sunucu, programcı Ahmet Yeşlitepe, sevilen dizi oyuncusu Melike Emiroğlu,  rock grubu Kolpa, Karadeniz müziğinin sevilen grubu Patika, Türk Halk Müziği'nin tanınmış ismi ve OMÜ mezunu Nahide Saygün Akkal, oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz, DYG Spor Grup Başkanı ve yorumcu Fuat Akdağ, spor yorumcusu Mehmet Demirkol, milli tenisçi İpek Şenoğlu, reklamcı, gazeteci Fatoş Karahasan, Aret Vartanyan, National Geographic fotoğrafçısı Kevin McLean, üst düzey yönetici Ali Bilaloğlu, etkinlik haftasında OMÜ’lülerle buluşacak."