Bakü 2015 Avrupa Oyunları Komitesi, İspanya Ligi takımlarından Atletico Madrid’le “Avrupa Oyunları” logosunun Atletico Madrid formasında yer alması konusunda anlaşma imzalandığını açıkladı.
Komite yetkilileri konuyla ilgili yaptığı açıklamada 2014-2015 sezonunun geri kalan kısmında oynanacak La Liga, Şampiyonlar Ligi ve diğer maçlarda “Bakü 2015 Avrupa Oyunları” logosunun kullanılması konusunda Atletico Madrid’le anlaşmaya vardıklarını ifade etti. Yapılan anlaşmayla birlikte bugün oynanacak Atletico Madrid - Real Madrid maçında Atletico takımı yeni logolu formasıyla yer alacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Atletico Madrid CEO’su Miguel Angel Gil Marin, “Oyuncularımız sezonun kalan kısmındaki La Liga maçlarında, UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarında ve diğer karşılaşmalarda Bakü 2015 logosunun yer aldığı formaları giyecek. Avrupa Oyunları kıtamızda sporun gelişimine büyük katkı sağlayacak. İspanya ve Avrupa futboluna liderlik eden bir kulüp olarak Bakü 2015 Oyunlarıyla işbirliği yapmaktan son derece memnunuz” dedi.
Bakü 2015 Oyunları Ticari Direktörü Charlie Wijeratna ise açıklamasında, “Atletico Madrid İspanya ligi şampiyonu bir takım ve dünyanın en çok tanınan kulüplerinden biri. Kulüp formasında Bakü 2015’in logosunun yer alması Avrupa Oyunları bilincinin artması yönünde yenilikçi bir adım. Marka değerimizi arttırmaya devam ediyoruz” dedi.
Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği tarafından düzenlenen ve 19 spor dalının yer aldığı Avrupa Oyunları’nın ilki 2015 yılında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek. 4 yılda bir düzenlenmesi planlanan spor etkinliğinde aralarında güreş, basketbol, atletizm, jimnastik gibi birçok spor dalı yer alacak.