Medical Park Mutlu Gebelik Okulu ile anne adayları, kaygılardan uzak mutlu bir hamilelik ve sağlıklı bir doğum dönemi geçirecek.
Medical Park Uşak Hastanesi anne ve baba adaylarına heyecanlı bekleme döneminde destek olmak amacıyla, pek çok sorularına cevap bulabilecekleri, uzman hekimleri ile beraber doğuma hazırlık eğitimleri verecek.
Gebelik sürecinin sağlıklı geçirilebilmesi için neler yapılacağının anlatılacağı okulda, gebelik evreleri, gebelikte vücut değişiklikleri, gebelikte kaçınılması gereken kurallar ve bebek bakımıyla ilgili ilk bilgiler verilirken, doğum sancıları sırasında kullanılacak temel teknikler, doğum sonrası bakım, emzirme pozisyonları, bebeğin ağlama nedenleri, gaz çıkarma nedenleri anlatılacak.
Kurs süresince anne adaylarının çok merak ettiği ağrısız (epidural) doğum, normal doğum, sezer yan doğum ile ilgili pek çok soru yanıtlanacak. Kurs da ayrıca anne adaylarına, rahat bir doğum için yapılacak egzersizler fizik tedavi uzmanı tarafından anlatılarak, uygulamalı olarak fizyoterapistler tarafından gösterilecek.
Medical Park Uşak Hastanesi Genel Müdürü Göksel Ensari; ’’Ücretsiz olarak düzenlenecek olan “Mutlu Gebelik Okulu” ilk dersleri 11 Nisanda hastanenin eğitim salonunda başlayacaktır. Uzman doktorlarımızla beraber gebeleri, gebelik öncesi ve sonrasında neler yapacakları konusunda bilinçlendirmek ve anne ve çocuk ölümlerini azaltmak amacıyla bu kursu açmayı düşünüyoruz. Doğum şekillerinden tarama testlerine, hamilelikte ve lohusalıkta beslenmeden, bebeklerde görülen hastalıklara, bebekler için aşılardan doğum sonrası depresyonlara kadar pek çok merak edilen konuyu anne adaylarına Medical Park Uşak Hastanesi uzman doktorları tarafından anlatacak. Eğitimleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlarımız, Beslenme ve Diyet Uzmanımız, Psikologumuz, uzman ebe hemşirelerimiz, uzman fizyoterapistlerimiz gibi alanında uzman kişilerin verecek olup, farklı konuların işleneceği toplam altı haftadan oluşan programı tamamlayan katılımcı anne adayları sertifika almaya hak kazanacaktır. Ücretsiz olarak düzenlenecek Mutlu Gebelik Okulu eğitimlerimize tüm anne adayları davetlidir. 11 Nisan Cumartesi günü ilk derslerimiz başlayacaktır. Kayıt ve bilgi için 444 44 84 ü arayabilirsiniz’’dedi.