Kocasinan Kaymakamlığı tarafından geçtiğimiz aylarda başlatılan ’Hayaller Gerçekleşiyor’ projesinin çalışmaları sürüyor. Kocasinan ilçesinde ikamet eden maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmak için tedavilerini sürdürürken, çalışmalar hakkında bilgi veren Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tüp Bebek Ünitesi hekimlerinden Yrd. Doç. Dr. Semih Zeki Uludağ, proje kapsamında hastaneye şimdiye kadar 10 hastanın yönlendirildiğini belirterek, 5 hastanın uygulamasına başladıklarını, 3 hastaya da uygulama yaptıklarını kaydederek, uygulama sonuçlarını beklendiğini söyledi.
’Hayaller Gerçekleşiyor’ projesi ile maddi imkanı olmadığı için tedavilerini yaptıramayan ailelerin çocuk sahibi olabilmeleri için ilaç, aşılama ve tüp bebek uygulamaları dahil her türlü tedavi giderlerini Kocasinan Kaymakamlığı karşılıyor. Tüp bebek çalışmaları hakkında bilgi veren Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tüp Bebek Ünitesi hekimlerinden Yrd. Doç. Dr. Semih Zeki Uludağ, "Şimdiye kadar bize 10 hasta yönlendirildi. Bunların 5 tanesinin uygulamasına başladık. 3 hastamıza uygulama yaptık. Sonuçlarını bekliyoruz. Şuanda halen 2 hastamız tedavi altında. Diğer hastalarında işlemleri tamamlanıyor. İşlemleri tamamlandıktan sonra onları da tedavi programına alacağız. Kocasinan Kaymakamlığı ile birlikte toplamda hasta sayısı yaklaşık 50 civarında ama bu 50 hastayı aynı anda alma durumumuz yok. Bunlar zamanla bize gönderildikçe bizde programımıza uygun olarak hastalarımızı tedavi etmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.
Uludağ ayrıca, "Bu tüp bebek uygulamaları masraflı tedaviler. Hem kullanılan ilaçların pahalı olması hem de uygulanan yüksek teknolojiler girişimleri nedeniyle pahalı tedaviler ama maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar Kocasinan Kaymakamlığına başvurdukları takdirde oradaki arkadaşlar yardımcı oluyorlar. Gerekli hastaları değerlendirip bize yönlendiriyorlar. Bizde burada hastaların gerekli muayenelerini yaparken sadece doğum kontrollerini değil başka hastalıkları olup olmadığını da kontrol ediyoruz. O açıdan yardıma ihtiyacı olan vatandaşları gerekli yerlere yönlendiriyoruz" şeklinde konuştu.