BOLU (AA) - Bolu'da İl Emniyet Müdürlüğünde görevli trafik ekipleri, sürücülerin "Sevgililer Günü'nü" karanfillerle kutladı.

Hürriyet Caddesi'nde uygulama yapan ekipler, durdurdukları araçların sürücülerine karanfil ve araç kokusu hediye etti. Ekipler, emniyet kemeri takmayan sürücü ve yolcuları uyardı.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakkı Kaynak, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının halkın can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu belirterek, "Güvenli seyahati kimi zaman eğitimlerle kimi zaman da denetim ve cezalarla sağlamaya çalışıyoruz ama 'Sevgililer Günü' dolayısıyla farklı tutum izlemek istedik. İl Emniyet Müdürümüzün de oluruyla sevgimizin ifadesi olarak sürücülere karanfil takdim ettik" şeklinde konuştu.

"Sevdiklerimize en güzel hediye hayatta kalmak, onlarla zamanı paylaşmak" diyen Kaynak, şunları kaydetti:

"En güzel hediye, sevdiklerimizin mutlu olmasını sağlamak. Bunun için de en güzeli hayatta kalmak. Hayatta kalmanın yollarından bir tanesi de trafik kurallarına uymakla başlıyor. Bunun en önemli hususu da emniyet kemeri takmak. Emniyet kemeri taktığınız zaman hayatta kalma ve yaralanmama ihtimaliniz yüzde 50 artıyor. Bu da sevdiklerimiz için en güzel hediye."