Nedim KOVAN/ORDU, () - ORDULU işitme engelli 36 yaşındaki Nedim Korkmaz ile Samsun'da yaşayan işitme engelli aynı yaştaki Selma Aydemir'in nikahı işaret diliyle kıyıldı.
Ordu'da yaşayan Nedim Korkmaz ile Samsun'da yaşayan Selma Aydemir'in aşkı evlilikle sonuçlandı. Aileleriyle birlikte Altınordu Belediyesi Evlendirme Memurluğu’na gelen çiftin nikahını Belediye Başkanı Ak Partili Engin Tekintaş kıydı. Her ikisi de işitme engelli olan çifte söylenen nikah akdi çevirmen tarafından işaret diliyle anlatıldı. Çift yine işaret diliyle, 'evet’ dedi. Altınordu Belediyesi’nde ilk olma özelliği taşıyan nikah törenini gerçekleştiren Belediye Başkanı Engin Tekintaş, gönül dilinin önemine vurgu yaparak “İnsanların gönlü konuştuğu zaman, dili çok bir şey ifade etmiyor, bugün bu duyguları hissettik” dedi.
Başkan Tekintaş, "Sessiz sedasız bir düğün seslendirilmiş bir şekilde gerçekleştirilmiş oldu. Altınordu Belediyesi olarak da böyle bir nikahı ilk defa gerçekleştiriyoruz. Daha önce engelli kardeşlerimizin farklı konseptlerde nikahı oldu ama bugün gönlünü ifade eden, seslendirilmiş olarak da bunu yansıtan bir nikah gerçekleşti. Ben her iki aileye de hayırlı olsun diyorum, genç çiftlerimize ömür boyu mutluluklar diliyorum" diye konuştu.
Nikah defterine imzaların atılmasının ardından gelin Selma Aydemir damadın ayağına basarak düğün adetini yerine getirdi. Bu sırada davetliler ve çiftin yakınları duygulu anlar yaşadı. Evlilik cüzdanı Belediye Başkanı Engin Tekintaş tarafından alkışlarla çifte teslim edildi.
 
FOTOĞRAFLI