GİRESUN (AA) - Tirebolu Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Güce'de "Kadına Yönelik Şiddet ve Ailede Şiddetin Önlenmesi" konulu seminer düzenlendi.

Sosyal Hizmetler Uzmanı Orhan Veli Taşdemir, ​Güce Çok Programlı Anadolu Lisesinde düzenlenen seminerde, sosyal ve ekonomik destek, korunmaya muhtaç çocuklar, danışmanlık tedbiri, huzurevi, evde bakım hizmetleri, koruyucu aile ve evlat edinme, aile yapısı ve bireyler arasında iletişimin nasıl kurulması gerektiğine ilişkin bilgiler verdi.

  Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görevli uzman psikolog Aydan Kaya ise "Kadına Yönelik Şiddet ve 6284 Sayılı Kanun" konusunda, şiddet kavramı, şiddet türleri, başvuru, şikayet mercileri, şiddet mağdurları kadın ve çocuklarına yönelik kurumsal hizmetleri ve birimleri ile "6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu" hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddet hakkında açıklamalarda bulunan Kaya ve Taşdemir, daha sonra soruları yanıtladı.

Programa, Güce Kaymakamı Ahmet Akyürek, Mili Eğitim Şube Müdürü Zeyni Al, okul müdürleri, daire amirleri ve muhtarlar katıldı.