AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu (MYO), ilçedeki 8 kurum ve kuruluşla işbirliği protokolü imzaladı.

 Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Suluova MYO yeni ek binasında gerçekleştirilen imza töreninde, Suluova MYO'da 600’ün üzerinde öğrenci ve 20'nin üzerinde akademik kadro olduğunu, desteklerinden dolayı ilçedeki tüm kurum, kuruluş, siyasi parti ve halka minnettar olduklarını söyledi.   

Suluova MYO'da açılan programların, bölgenin tarım ve hayvancılık özelliğine göre şekillendiğini vurgulayan Orbay, "Bundan sonra da et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tohumculuk ve diğer alanlar için iyi bir laboratuvar kurma çalışmaları başlattık. Güzel şeyler olacağına inanıyor, maddi ve manevi destekler veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Protokole imza atarak tüm paydaşlara hayırlı olmasını dileyen Suluova Kaymakamı Hayati Taşdan ise Suluova'da fakülte açılması için de altyapı çalışmalarına hazırlandıklarını anlattı.

Açıklamaların ardından Suluova MYO ile Suluova Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Ziraat Odası, Amasya Şeker Fabrikası, Kırmızı Et Üreticileri Birliği ile MYO Yaptırma Yaşatma ve Öğrencileri Destekleme Derneği arasında 3 yıl süreli işbirliği protokolü imzalandı.