Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, ziraat fakültesi kurulması için sarf edilen çabalarda sona yaklaşıldı. Doğa bilimleri ve ziraat fakültesinin kurulması için yapılan başvuru Mardin Artuklu Üniversitesi Senatosu’nda kabul edildi.
Kızıltepe ilçesinde 127 dönümlük bir alan üzerinde kurulması planlanan doğa bilimleri ve ziraat fakültesi için proje geçtiğimiz günlerde Artuklu Üniversitesi Senatosu’na sunulmuştu. Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçede yapılması planlanan fakülte ve yüksek okullar ile ilgili Fakülte ve Yüksekokul Yaptırma Derneği Başkanı İsa Tunç, dernek üyeleri, oda başkanları ve STK temsilcileri ile birlikte Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ile bir araya geldi. Toplantıda, Kızıltepe’ye fakülte yapılması için Mardin Artuklu Üniversitesi’ne yapılan proje onayı başvurusunun senatonun onayından geçtiği ve YÖK’e gönderileceği açıklandı. Kızıltepe’ye doğa bilimleri ve ziraat fakültesinin kurulması başvurusunun YÖK tarafından onaylanmasıyla beraber, 127 dönümlük alan üzerinde inşaata başlanmasına da karar verildi.
Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ile yapılan görüşmenin ardından Kızıltepelilere müjdeli haberi verdi. Kaymakam Ermiş, "Kızıltepe’de doğa bilimleri ve ziraat fakültesi yapılması Artuklu Üniversitesi Senatosu’ndan geçti. Başta sayın rektörümüze ve senato üyelerine olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.