DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi’nin (DÜ) ve DÜ Gölyaka Meslek Yüksekokulu öğrenci topluluğu Eki'Biz'in katkılarıyla yapılan “Kitabını Al Gel” projesi kapsamında Türkiye'de 40 ilde ve üç ülkede aynı anda kitap okuma etkinliği düzenlendi. 

Türkiye saati ile 14.00'te başlayan, İstanbul, Ankara, Yalova, Yozgat, Denizli, Kocaeli, Gümüşhane, Çankırı ve Zonguldak'ın aralarında bulunduğu 40 ilin yanı sıra Avusturya, Türkmenistan ve Dubai'de gerçekleştirilen etkinlik hakkında gazetecilere açıklama yapan DÜ Gölyaka Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Elif Kanbur, çalışmalara üç ay önceden başladıklarını söyledi. 

Türkiye'de 40 ilde ve 3 ülkede aynı anda kitap okuduklarını belirten Kanbur, "Öğrenciler genelde kitap okumuyorlar. Amacımız öğrencilere kitap okumayı sevdirmek. Sosyal medyadaki edebiyat yerine gerçek hayattaki edebiyatı anlamalarını hedefliyoruz. Etkinliğe ilgi var, sosyal medyada da organize olduk. Etkinliğe katılımdan memnunuz, yaklaşık 70 kişi burada aynı anda kitap okuyor. Bu, farkındalık oluşkurmak adına güzel bir adım" ifadesini kullandı. 

Etkinliğe katılanlar, kentteki bir parkta bir saat süreyle kitap okudu.