Yoğun kış şartları Bursa’nın köylerinde adeta hayatı felç etti. Hava sıcaklığının eksi 11 dereceye kadar düşmesi, kar kalınlığının da 2 metreye kadar ulaşması üzerine bazı köylerde elektrik arızası yaşanınca UEDAŞ ekipleri seferber oldu.
Özellikle İnegöl ilçesinde zor şartlarda mücadele eden UEDAŞ ekipleri 260 bin nüfuslu ilçede elektriksiz köy bırakmadı. Dondurucu soğukta ve kar yağışına aldırmadan elektrik direklerine ek güvenlik önlemi alarak çıkan çalışanlar, arızaları kısa sürede gideriyor.
UEDAŞ ekipleri Bursa’nın tüm köylerinde zor kış şartlarına aldırmadan arıza yaşayan köylerin imdadına yetişiyor. Zor hava şartlarında yaklaşık 2 metre kar bulunan köylerde önce belediye ekipleri yolları açıyor. Sonra da elektrik arıza ekipleri dört çekerli araçlarıyla köye ulaşıyor. Kar yığınlarına bata çıka arızalı direklere ulaşan görevliler güvenlik önlemi alarak çalışmalarına başlıyor.
ÖLÜME MEYDAN OKUYORLAR
Vatandaşın ihbarına geldiklerinde ilk olarak iş güvenliği tedbirini aldıklarını belirten UEDAŞ İnegöl Arıza Onarım Bakım Görevlisi Bilal Zora, “Arızayı tespit edip çalışmaya başlıyoruz.Yoğun kış şartları geçit vermiyor. Burada çoğu köylerde 2 metrenin üzerinde kar var. Bu köylerde gücümüzün yettiği kadar arızaya müdahale ediyoruz. Yolları kapalı olan köylerde ise, yetkililerden dozer desteği alarak hizmet veriyoruz” diye konuştu.
Köylerde elektrik arızalarını titiz ve dikkatli çalışmalar sonucunda giderdiklerine vurgu yapan Zora, İnegöl’de yapılan çalışmalar sonucunda elektrik arızası bulunan köyün kalmadığını söyledi.