Almanya’da düzenlenen Göktepe Şenliği’nde ağa seçildi ve Türk Mutfağı tanıtıldı. Türkiye’nin tanıtımı adına önem taşıyan şenliğe, Alman misafirler de büyük ilgi gösterdi.
Almanya’nın Gladbeck kentinde, Karabük-Yeniceliler Derneği geleneksel 6. Göktepe Yaylası Şenliği düzenledi. Gladbeck şehrindeki dernek lokali bahçesinde gerçekleştirilen şenliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Şenlik ile ilgili bilgi veren Karabük-Yeniceliler Derneği İcra Kurulu Başkanı Şaban Onur, “Derneğimizin 6.’ sını düzenlediği Göktepe Yaylası Şenliği her yıl olduğu gibi, bu yılda kendi mülkiyetimiz olan dernek binamızın bahçesinde gerçekleştirdik. Geleneksel hale gelen şenlik ile hemşehrilerimizi kaynaştırdık Bölgenin en köklü derneklerinden biri olarak, yabancılarla da bir araya gelip, güzel ilimiz Karabük’ü tanıtma fırsatı bulduk. Her geçen yıl Almanların da ilgisi şenliğimize artıyor. Bu yıl da şenliğimize gerek Gladbeck Belediyesi, gerekse Alman misafirlerimizi büyük ilgi gösterdi. Şenliğimizde kadın kollarımızın büyük emeği var. Onlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Derneğimiz planladığı yeni projeleri gerçekleştirmek için canla başla çalışıyor ’’ dedi.
Şenliğe, çevredeki Türk dernekleri yöneticileri, işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şenlikte, her yıl olduğu gibi bu yılda Göktepe Ağası seçildi.
Bu seneki Göktepe Ağası Nokta Süper Marketler zinciri sahibi Elazığlı işadamı Faruk Karabalık seçildi. Karabalık, açık arttırmada Bin yüz euro vererek ağa seçildi. Yeni ağa Karabalık, dernek yöneticilerine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
Derneğin kadın kollarının hazırladığı birbirinden güzel yöresel yemekler ve tatlılar da misafirlerden büyük ilgi gördü.
Şenlik çeşitli yarışmalarla sona erdi.