Eğitim Bir-Sen Besni ilçe Başkanı Halil Karakuş, "Yeryüzünde zulüm gören bütün milletlerin yaşadığı zulümlerin son bulmasını istiyoruz. Unutmamak gerekir ki zulüm ile abad olunmaz” dedi.
Halepçe katliamını 27. yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Halil Karakuş, "27 yıl önce Halepçe katliamına ses çıkarmayanlar, mazlum Suriye halkının feryadını da duymayarak zulme ortak oluyor. Halepçe’de katliama verdikleri kimyasal silahla destek olanlar katil Esed’e beş yıldır göz yumarak katliamların devam etmesine ön ayak oluyorlar" dedi.
Başkan Karakuş şunları söyledi:
"Tarihler 16 Mart 1988’i gösterdiğinde Halepçe semalarında görülen 8 adet "MiG-23 uçağı" kentin üzerine kimyasal bombalarla ölüm yağdırdı. Sarin gazının kullanıldığı saldırılar sırasında aralarında bebek, kadın ve yaşlıların da olduğu 5 bin kişi öldü, 7 bini aşkın kişi de yaralandı.
İnsanlık onuru 27 yıl sonra bir kez daha ayaklar altında, suçlular ve ortakları, savaş mahkemesinde yargılanmak bir tarafa dünyaya kan kusturmaya devam ediyorlar. Başta Halep’çe katliamında hayatını kaybedenler olmak üzere Suriye, Filistin, Arakan, Mısır ve tüm katliam mağdurlarını rahmetle anıyoruz. Yeryüzünde zulüm gören bütün milletlerin yaşadığı zulümlerin son bulmasını istiyoruz. Unutmamak gerekir ki zulüm ile abad olunmaz.”