Erzurum’da düzenlenen Bilim Şenliği’nin son gününde Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk Halk Müziği’nin güçlü yorumcusu Aysun Gültekin’ın katıldığı Türk Halk Müziği konseri verildi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği konsere Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz de katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu konserde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum’daki üniversitelerle ortak bilimsel ve çeşitli etkinlik çalışmaları gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, "Yeni kurulan Erzurum Teknik Üniversitemizle bu ortak çalışmanın bir ürünü olan Bilim Şenliği’nin kapanış konserinde sizleri Türk Halk Müziği’nin güçlü yorumcusu hemşerimiz Aysun Gültekin’in güçlü sesiyle renk kattığı birbirinden güzel Erzurum ve Anadolu türküleriyle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, üniversitelerimizle ortaklaşa düzenleyeceğimiz etkinliklerimizi sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz." dedi.
Konserine ’Allı turnam bizim ele varırsan’ türküsüyle başlayan Erzurumlu TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Gültekin, "Memleketimde bana bu konseri gerçekleştirme fırsatını sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen Beyefendiye ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Siz hemşerilerimle buluşmaktan çok mutluyum" dedi. Gültekin ara vermeden üst üste türkülerini seslendirirken, birbirinden güzel türkülerle coşan konuklar ise konser boyunca alkışlarıyla Gültekin’e eşlik etti.
Gültekin’in güçlü sessiyle seslendirdiği uzun havalarda salonda adeta alkış tufanı koptu. Seyircilerden gelen istekleri de seslendiren Gültekin, konserinde her bölgenin türkülerine yer vermesi gerektiğini ifade ederek, "Tabi ki kendi memleketimin türküleri daha iyi" dedi.
Konserin sonlarına doğru sahneden seyircilerin arasına inerek türkülerini seslendiren Gültekin, TRT Radyosu’ndan hocası Mehmet Çalmaşur’un yanına oturarak, "Mehmet Çalmaşur gibi üstatlarımızın kıymetini bilmeliyiz. Erzurum’un meşhur sanatçıları unutulmaz." şeklinde konuştu. Konser sonunda, "Sizlerle buluşmaktan çok mutlu oldum, çok keyif aldım. Sanatçının en büyük ödülü sevgidir, alkıştır" diyen Gültekin’i seyirciler ayakta alkışladı.