Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kozan’da meslek odalarının başkanları, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve esnafla bir araya geldi. Başkan Sözlü, Adana’da ilçelerin tamamına, siyasi parti ayırımı gözetmeden hizmet ettiklerini belirtti. Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ragıp Bekaroğlu, Kozan’da şu ana kadar 87 kilometrelik, iki kat, emisyonlu, sathi kaplamalı yol çalışması için ihalelerin yapıldığını, ihtiyaç olarak tespit edilen 70-80 kilometrelik daha yol yapımı için ihalelerin gerçekleştirileceğini açıkladı.
Anka Müzikhol’de düzenlenen programa, Başkan Sözlü’nün yanı sıra, MHP Adana Milletvekili Ali Halaman, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı.
Toplantıda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Büyükşehir tarafından Adana genelinde hayata geçirilen çalışmaları dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi’ne aday olduktan sonra Kozan’dan çok güçlü destek gördüğünü belirten Başkan Sözlü, “Bunu her platformda dile getirmişimdir. Ceyhan doğumlu olmasına rağmen Kozan’ın öz evladı olan ve Kozan sorunlarını çözmek için elinden geleni yapan ve yapacak olan bir belediye başkanınız var” dedi.
"HALKA HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK"
Başkan Sözlü, halka hizmet için yola çıktıklarını belirterek, bu yolda yürümeye devam edeceklerini, parti kimliğine bakmadan, bütün ilçelerin belediyesi ile uyumlu çalışmanın mücadelesini verdiklerini vurguladı. Sözlü, “Büyükşehir, küçükşehir yok; gücümüzün yettiğince her yere yetişmeye, sorunları çözmeye çalışıyoruz. Kozan Belediye Başkanımıza ve MHP İlçe Başkanımıza böyle bir program düzenledikleri için çok teşekkür ediyoruz. Niyetimiz halis ve samimiyiz. Yine birlikte başaracağız” diye konuştu.
"BU AİLENİN BAŞKANI SÖZLÜ’DÜR"
Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk de şunları söyledi:
“Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü ile Kozan’a yapılacak yatırımları görüştük. Zaten Büyükşehir veya ilçe belediyesi diye bir durum yok. Biz büyük bir aileyiz ve bu ailenin başkanı da Sayın Sözlü’dür. Başkanımızla el ele verdik, Allah’ın izni ile 4 sene içerisinde yapılmaz denen her şeyi yapacağız, Kozan’a dair bütün problemleri çözeceğiz."
İLÇE VE KÖYLERDE YOL ÇALIŞMASI
Konuşmaların ardından bölgeye yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ragıp Bekaroğlu, şunları söyledi:
“Kozan’da toplam 87 km asfalt yol yapımıyla ilgili ihaleleri yaptık. Yüklenici müteahhit arkadaşımız çalışmalara başladı. Kozan Köregen Tepesi Köyü’nde toplam 6 km’lik yol için alt temel ve kaplama tamamlandı. Yol çalışması yaptığımız ve yapacağız köylerimizdeki sanat yapıları da, yani köprü ve menfezle ilgili tespitlerimizi, keşiflerimizi, projelerimizi hazırladık. Bunlar ihale aşamasında. Ayrıca İdem Ortaköy’de 7 km yolu tamamladık. Karapınar-Alifakılı yolu 11.5 km. Buranın da alt temeliyle birlikte asfalt kaplamasını yapacağız. Gazi-Ceyhan yol ayrımında yaklaşık bin 600 metrelik bir yol da programımızın içinde. Savruk-Kıbrıslar yolu yaklaşık 12 km. Buranın da ihalesini yaptık. Tüm bunların ihalesi gerçekleştirildi, yüklenici firma çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki 3-4 ay içinde bu yollar iki kat, emisyonlu, sathi kaplamalı şekilde bitirilmiş olacak. Horzum-Çelenuşağı yolu yaklaşık 14 km. Bu yol da programımızın içinde. Yine alt temeli, sanat yapıları, menfezlerle birlikte yapılacak. 2015’in ilk 4 ayı içinde burayı da bitireceğiz. Çamlarca yolu yaklaşık 9 km. 2 kilometrelik Salmanlı-Gökkız yolu da çalışma kapsamımızda. Kızlar sekisi yolu 3 km. Mansurlu yol ayrımından başlıyor. Uluçam-Feratlar yolu 4 km. Buraların da ihalesi yapıldı. Önümüzdeki 3-4 ay içinde bitecek. Bu ismini saydığımız köylerin haricinde 70-80 km daha yol yapılması gerektiğini tespit ettik. Buraların da ihalesini yapacağız. Köyler arasında hizmet noktalarında kilit parke taş hizmetimiz sürüyor.”
Başkan Sözlü, Kozan’da Belediye Başkanı Musa Öztürk’ü ziyaret etti ve esnafla bir araya geldi.