ALİ DANAŞ - İSTANBUL /

Spor Toto Süper Lig'in yeni lideri Beşiktaş, perşembe günü oynayacağı Club Brugge ve hafta sonu karşılaşacağı Fenerbahçe maçlarına odaklandı.

HER İKİ CEPHEDE HEDEFE ULAŞMAK HAYAL DEĞİL

SAİ Kayseri Erciyesspor ile oynadığı karşılaşmasıyla bu sezon lig, kupa ve Avrupa'da 44. resmi maçını oynayan siyah beyazlılar bütün yorgunluklarını unutup Club Brugge ve Fenerbahçe maçlarından mutlak galibiyetle ayrılmak istiyor.

Bu önemli hafta için futbolcusundan teknik heyetine yönetiminden taraftarına kadar bütün camianın hem Avrupa Ligi'nde çeyrek finale çıkılacağına hem de Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yenerek lig liderliğinin pekiştirileceğine olan inancı üst düzeyde.

TARAFTAR BEŞİKTAŞ'IN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ OLACAK

Uzun yıllar Avrupa ve lig arenasını beraber götürmenin hasretini çeken taraftarlar siyah beyazlı futbolcuların çıktıkları bu yolda en büyük destekçisi konumundalar. Club Brugge ile oynanacak rövanş maçı için günler öncesinden biletleri tüketen taraftarlar deyim yerindeyse Perşembe akşamını iple çekiyor.

Liverpool maçında olduğu gibi Club Brugge maçında da bir dakika bile susmayacak olan Beşiktaş taraftarı her iki cephede de hedefe ulaşmanın bir hayal olmadığını takıma yansıtarak onlara güç verecek. Atkı, forma, bayrak ve pankartlarla büyük bir görsel şölen hazırlığında olan taraftarların birbirlerine söyledikleri cümleler ise hep aynı: "Perşembe günü bağırmayacak olan stada gelmesin"

BEŞİKTAŞ EVLİYA ÇELEBİ GİBİ

Beşiktaşlı futbolcuların bu sezon en büyük sıkıntısı bitmek bilmeyen uçak yolculukları olsa da yaptıkları seyahatler ile ünlü Türk gezgini Evliya Çelebi gibi oldular.

Vodafone Arena Stadı inşaatı dolayısıyla bir çok iç saha maçını İstanbul dışında oynayan siyah beyazlılar kamp yapılan şehirler dahil yurt içi ve yurt dışı olmak üzere toplamda 6 ülke ve 20 farklı şehre gitti. Beşiktaş kafilesi İlginç bir şekilde İngiltere'ye ise tam 4 kez seyahat yaptı.

Siyah beyazlı futbolcular daha sezon sona ermeden yaptıkları yolculuklar ile dünyanın çevresini de dolaşıp ikinci tura bile çıkmış oldular.

Siyah beyazlı takımın bu sezon gittiği ülke ve şehirler ise şunlar :

Yurtdışı :Almanya - Bielefeld ,İngiltere -Leeds, Londra (iki kez)-Liverpool, Hollanda-Rotterdam ,Sırbistan-Belgrad, Yunanistan-Tripoli, Belçika-Brugge

Türkiye : Mersin-Bursa-Balıkesir-Ankara ( 5 kez) -Kayseri-Karabük-Konya( 2 kez)-Antalya-Adana-Gaziantep-Rize-Eskişehir

44 maç 50 bin km'den fazla yol ve maç başı ortalama bin km'den fazla mesafe

Sezonun ilk uçak yolculuğunu Almanya kampı ile açan Beşiktaş futbol takımı dün akşam Ankara dönüşüyle 50 bin km'yi de aşmış oldu.

Resmi olarak 44. maçını oynayan siyah beyazlı takımın yaptığı uçak yolculukları toplam kilometreye oranlandığında maç başına neredeyse 1000 km'den daha fazla yol düşüyor.

Uçaktan inip uçağa binmekten artık iyice bıkan siyah beyazlı futbolcular ise kalan iç saha maçlarının İstanbul'a alınmasıyla oldukça rahatladılar.

"Taraftarın İstanbul'da lig maçlarında da yanımızda olacağına inanıyoruz"

Başkentte oynadıkları 5 maçta kendilerini asla yalnız bırakmayan Ankara ve Anadolu seyircisine gönülden teşekkürlerini sunan Beşiktaş yönetimi ise artık İstanbul seyircisinin de kalan iç saha maçlarında üzerine düşeni yapmasını istiyor.

Siyah beyazlı yöneticiler bu takımın sadece Avrupa maçlarında değil lig maçlarında da çok büyük bir desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek, "Ankara ve Anadolu seyircisi bizi hiç yalnız bırakmadı, Ankara'yı evimiz yaptılar. Onlara sonsuz teşekkür ediyoruz. Ama futbolcularımız da uçaktan inip uçağa binmekten inanılmaz yoruldular ve artık psikolojik yorgunlukta hissediyorlar.

Bundan sonra iş İstanbul'daki taraftarlarımıza düşüyor. Kalan maçlarda İstanbul'da hangi stat olursa olsun bizi yalnız bırakmasınlar. Sadece Avrupa maçında değil lig maçlarında da stadı dolduracaklarına inanıyoruz" diye konuştular.