Afyonkarahisar İbrahim Özkul Bilgievi’nde düzenlenen 4-6 yaş çocuk etkinlikleri ve eğitimi, makine nakışı ve iğne oyası kursları tamamlandı. Başarılı kursiyerlerin sertifikalarını aldığı kurs sonunda, el emeği göz nuru eserler açılan sergiyle görücüye çıktı.
Üçüncü döneminde 23. kurs ve binin üzerinde kursiyere ulaşan Karşıyaka İbrahim Özkul Bilgievi, 4-6 yaş çocuk etkinlikleri ve eğitimi, makine nakışları ve iğne oyası kurslarıyla 2013-2014 eğitim öğretim yılı hayat boyu öğrenme faaliyetlerini tamamladı. Halk Eğitim Merkezi ve Afyonkarahisar Belediyesi El Sanatları ve Meslek Eğitim Kurumu işbirliğiyle düzenlenen üç kursta 76 kursiyer eğitim aldı. Makine nakışında Adile Güvenen, iğne oyasında Nuray Şenol ve 4-6 yaş çocuk etkinlikleri ve eğitiminde Feride Çınar’ın öğretici olarak görev yaptığı kurslar yaklaşık beş ay sürdü. Kurs sonunda, kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri beğeniye sunulurken, sergi öncesinde başarılı kursiyerlere sertifikaları verildi.
Programında açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, her yaşta eğitimin önemine dikkat çekti. Artık 7’den 70’e değil, beşikten mezara eğitim sağlandığını kaydeden Milli Eğitim Müdürü Yalçın, Bilgi Evlerinin bu eğitim hizmetlerinde önemli bir rol üstlendiğini söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın konuşmasının ardından, kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verilirken, daha sonra serginin açılışı gerçekleştirildi. Toplu olarak gezilen sergide, kursiyerlerin öğrendikleri bilgiler ışığında yaptıkları el işleri büyük beğeni topladı.