Manisalı bir grup fırıncı tarafından sabah saatlerinde Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Bülent Koşmaz hizmet binası önüne siyah çelenk bırakılarak istifası istenen odanın fırıncılar komitesi üyesi Mehmet Yılmaz hakkındaki iddialara yanıtladı.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binası Toplantı Salonunda Fırıncılar Meslek Komitesi üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Mehmet Yılmaz, hakkında ortaya atılan iddiaları tamamen asılsız olduğunu ve bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
“Sabah saatlerinde oda binamızın önünde gerçekleşen çirkin bir olay neticesinde bu toplantıyı düzenleme gereği duyduk” diyen Yılmaz, “Hiçbir yasal, hiçbir mantık, mesnet dayanağı olmadan yapılan bu ithamları ben şahısların kendilerine atfediyorum. Bu mevzu geçen şahsın benimle geçmişten kaynaklanan bir husumeti var. Yıllardır değişik noktalarda mahkemelik olduk. Kişilerin birbiriyle olan husumetini meslektaşlar olarak içine itilmesi, odanın taraf edilmesi acı, acı olduğu kadar da bir gerçektir. Bizim bahsedildiği gibi herhangi bir işletmeye gidip cezai müeyyide, herhangi bir işletmeye gidip kapatma, baskı, yasa dışı bir yolla olaya müdahale hakkımız yoktur” dedi.
"YAPMADIĞIM BİR ŞEYLE İTHAM EDİLİYORUM"
Yılmaz, kendisine iftira atanlarla yaptığı telefon görüşmelerinin hepsinin kayıt altında olduğunu belirterek, “Bizler yalan söyleyebiliriz ama cep telefonları kayıtlı olduğu için yalan söylemiyor. Bu iddiayı ortaya atan arkadaşlarla görüştüm. Bu adamlar Salı günü geldiler benim iş yerimde çayımı içtiler. Dediler ki cuma günü bir dernek kuracaklarmış, ‘Bu dernekle ilgili bize yardımcı olur musunuz?’ Yasal olan her türlü boyutta ben yardımcı olurum. Ama gayri yasal, geçmişte olan bazı olaylar var. Arkadaşlarım ve benim böyle bir şeyin içinde olması söz konusu değil. Tabi dedim dernek kurma konusunda ne gerekiyorsa ben sizlere yardımcı olurum. ‘Tamam, ne gün gelelim’ dediler. Cuma günü gelin dedim. Bu arkadaşlar cuma günü saat 14.16’da iş yerimin dışına geldiler. Beni çağırdılar çıktım dışarı. Dedim ki ‘Arkadaşlar şimdi içeride bir teftişim var. Ben zaten akşamüstü müsait olacağımı söylemiştim. Akşamüstü gelin.’ Bunlarla ilgili hakaret, neyse artık o söyledikleri olmadı. Ben Manisa’da 25 yıldır görev yapıyorum. Her şeyin bir edebi adabı var. İnsanın yapmadığı bir suçu itham etmesi kadar ağır bir şey var mı?” diye konuştu.
"AHIRLA İLGİM YOK"
Yılmaz, hayvan ahırında ruhsatsız bir şekilde ekmek üretimi yapılan fırınla bir ilgilisi olup olmadığının sorulması üzerine şu cevabı verdi:
“Ne ilgim olabilir. Böyle bir şey olabilir mi? Adam diyor ki ahırda ekmek çıkıyor. Bu ticari işletme hakkında hukuki süreç bugün itibariyle başlatıldı. Bunlar yüce Türk adaleti önünde gerekli hesabı verecektir. Ahırda ekmek çıkıyormuş. Evet, Manisa’mız için bizler için, meslektaş olarak tüm Türkiye’de bu mesleği icra edenler için olumsuz bir tablo. Bunu tespit etmişler ilgili kurum. Yasanın kendine vermiş olduğu yetkiyle Yunusemre Belediyesi gitmiş görevini yapmış. Neymiş bundan sonra ben konuşmamışım oda olarak. Ben bu noktada yargıya intikal etmiş bir konuyla ilgili ne söyleyebilirim? Ben çalışmalarımı yasa çerçevesinde yapmak zorundayım. Bunun dışına çıkamam. Yani ahırla ilgili ne yapayım ben. Arkadaşlarımı alıp buyurun gidelim buradaki ahıra diyemem. Denetim usulleri vardır. Denetimle ilgili usul, yasa ve denetimin hangi şartlar altında yapılacağına dair yönetmelik var. Yunusemre Belediyesi bunu yapmış, teşekkür ettik. Bu noktada ahırla benim ne alakam olabilir ki? Bu insanların ticari itibarını lekelemektir. Ben bu seviyeye inmek istemiyorum. Herkes yaptığını, söylediğini ispatlamak zorunda. Bakın ben bütün yapılanları, yönetim kurulu karar defteri, meslek komitesi karar defteri, çalışmalar, yönetmelikler, kanunlar yaptıklarımız ortada. Bunun dışında laf salatasına girmenin seviyeyi düşürmekten öteye gitmeyeceğinin bilincindeyim. İddia var. Ben bunlara gülerek geçiyorum. Türkiye teknolojik olarak o kadar yüksek bir ülke ki. Bu iddiaları telefonla veya başka bir şeyle ispatlasınlar ben yarın istifa ederim. Bu kadar basit.”
Hakkındaki iddialar sonrası avukatı aracılığıyla yargı sürecini başlattığını kaydeden Yılmaz, “Avukatıma yetkiyi verdim. Gerekli hukuki ne gerekiyorsa bütün işlemleri yürüyor” dedi.
İDDİALARIN İSPATLAMA MECBURİYETLERİ VAR
Kendisi için yapılan ‘istifa et’ çağrısını da değerlendiren Yılmaz şunları söyledi:
“Manisa Ticaret ve Sanayi Odasındaki herkesin istifası istenebilir. Birçok insan birçok kurumdaki insanın istifasını isteyebilir. Benim yaşım 52. Bu işleri yaparken bizler bunları hep kanun çerçevesinde yaptık. Kanun dışında bir şey yapmadık ve çıkmadık da. Allah’a şükür bugüne kadar bir sürü bu tip ithamlarla karşılaştık. Son noktayı, son kararı kim veriyor? Yargıya intikal ediyor, yargı veriyor. İnsanlar bir şeyler söylerken söylediklerini ispat etme mecburiyetleri var.”
ERBİL’DEN YAZILI AÇIKLAMA
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil de yazılı olarak yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde oda binası önüne çelenk bırakan oda üyeleri hakkında Disiplin Kurulunun göreve çağrılacağını ve Mehmet Yılmaz’a olan güven ve desteklerin de eksiksiz bir şekilde sonuna kadar süreceğini kaydetti.