DÜZCE (AA) - Düzce'nin Yığılca ilçesinde iki evde çıkan yangınlarda, 19 kişi dumandan etkilendi.

Alınan bilgiye göre, Şükür ve Cevdet Bayniş'e ait üç katlı evin bodrum katında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Buradaki saman balyaları nedeniyle büyüyen yangın, Düzce ve Yığılca belediyeleri itfaiye ekiplerince uzun süren çalışmanın sonucunda üst katlara sıçramadan kontrol altına alındı.

Yangın söndürme çalışmalarına katılan vatandaşlardan 18'i, dumandan etkilendi. Bu kişilerden 3'ü hastaneye sevk edilirken, 15'i de olay yerindeki ambulanslarda tedavi edildi.

İlçeye bağlı Yağcılar köyünde ise Ahmet Yağcı'ya ait iki katlı evde yangın çıktı. Aniden büyüyen yangın, kısa sürede evin tamamını sardı. Bir diğer yangında bulunan itfaiye ekiplerinin müdahale edemediği yangın, Yığılca Orman İşletmesi ekiplerinin arazözlerle çalışması sonucu güçlükle söndürüldü.

Burada da duman etkilenen bir vatandaş, Yığılca Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, AA muhabirine, itfaiye eksiklikleri bulunduğunu ve aynı anda çıkan iki yangına müdahalede yetersiz kalındığını belirtti.

Yiğit, "Belediyemizin maalesef ekipman eksiği sebebiyle yangınlarda etkisiz kalındı. Çok zor koşullarda hizmet vermeye çalışıyoruz. Şükürler olsun ki her iki yangında da bir can kaybı yaşamadık, dumandan etkilenen vatandaşlarımız var" dedi.