Malatya’dan, Elazığ ve Diyarbakır’a yolcu taşıyan şehirlerarası minibüsçüler arasında yolcu alma tartışması sonrası çıkan kavgalarda 3 kişi yaralandı. Polis ekipleri olaya müdahale ederken Malatyalı minibüs firmaları, diğer illerden gelen firmaların eksik evraklar ile yolcu taşıdığını ileri sürdüler.
Muş’a bağlı bazı minibüs firmaları ile Malatya’daki minibüs firmaları arasında yaşanan gerginlik kavgaya dönüştü. Bugün yine Turgut Özal Tıp Merkezi önünde yolcu alma yüzünden çıkan kavgada 3 kişinin darp sonucu yaralandığı öğrenilirken bir yaralının ise aldığı darbe sonucu gözünden ameliyat olacağı belirtildi. Çok sayıda polis ekibi minibüs firmaları arasında yaşanan bu gerginliği sonlandırmak için hastane önünde görev alırken, kavgaya karışan kişiler gözaltına alınarak Beydağı Polis Merkezi’ne götürüldü.
Malatya Birlik Turizm çalışanlarından Mehmet İnan, Muş’tan gelen yolcu minibüslerinin yolcu taşıma evraklarının olmamasına rağmen gelip Malatya’dan özellikle araştırma hastanesi önündeki yolcuları aldığını belirterek, bu duruma tepki gösterdiklerini söyledi. Hiçbir bir evrakları olmadan gelip yolcu aldığını belirten İnan, bu duruma yetkilerin müdahale etmesi gerektiğini söyledi. Aksi halde kavganın süreceğini belirten İnan, ekmekleri ile oynanmasına asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.
Bir diğer firma çalışanı Nihat Güneş de, aynı şekilde diğer illerden gelen minibüslerin hiçbir yolcu taşıma yetkilerinin olmamasına rağmen, rahatlıkla gelip ekmekleri ile oynadıklarını ileri sürerek, bu duruma çare bulunmasını istedi.