Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Aday Adayı Dr. Demet Çardak, kömür, gıda ve 3 ayda bir dağıttıkları cüzi miktardaki maaşlarla övünen siyasi iktidarın, sosyal yardımlara muhtaç bir toplum oluşturduğunu ifade etti.
Seçim çalışmaları kapsamında partisinin Sarıçam İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Dr. Çardak, Sarıçam halkının yarıdan fazlasını dar gelirli insanların oluşturduğunu, aynı bölgede kapı kapı dolaşan AK Parti’li delegelerin, "Bize oy vermezseniz aldığınız sosyal yardımlar kesilir" şantajında bulunduğunu ileri sürdü.
Türkiye’de her 3 vatandaştan birinin sosyal yardım aldığını hatırlatan Dr. Çardak, "Türkiye’nin 50 milyonu yoksul ve 25 milyonu da sosyal yardımlarla geçinmeye çalışıyor. Sosyal yardım demek, insanlar paraya muhtaç demektir. Sosyal yardım zaten devletin bir görevidir. Bununla övünmek kadar ucuz bir seçim yatırımı olamaz" dedi.
Ankara’da bir üst düzey AK Parti’li kurmayla aralarında geçen diyalogu anlatan Dr. Çardak, "Her şeyin güllük gülistanlık olduğunu söyleyip, sosyal yardımlarla insanları muhtaç bırakmadıklarını ve hala neye muhalif olduğumuzu sordu. Bende kendisine Türkiye’nin neresinde yaşadığını sordum. Vatandaşların nasıl bir geçim mücadelesi verdiğinden haberleri bile yok. Varsa bile işlerine gelmiyor" diye konuştu.
MHP’nin iktidara gelmesi durumunda sosyal yardımların devam edeceğini belirten Dr. Çardak, şöyle devam etti:
"Ancak bu ihtiyaca binaen sürecek. Partimizin modeli, üretime dayalı bir ekonomi yönünde olacak. Biz insanlara paket yardımları değil, iş vaad ediyoruz. Onurlarıyla, gurularıyla çalışıp kendi ihtiyaçlarına göre alışveriş yapmalarını sağlayacağız. Bizim ideallerimiz farklı. Bizler halkın vekili olacağız. MHP iktidarına ve Devlet Bahçeli’nin Başbakanlığına ülkenin ihtiyacı vardır. Çözüm MHP’dir, davamız ise kutsaldır."
İKTİDAR ADANA’YI SAHİPSİZ BIRAKTI
AK Parti’nin 13 yıllık iktidarı boyunca Adana’yı cezalandırdığını ve her hizmetten geri bıraktığını söyleyen Dr. Çardak, şunları kaydetti:
"Nüfusu bakımından Türkiye’nin 5’inci büyük kentiyiz ancak gelişmişlik düzeyinde son sıralardan kurtulamıyoruz. Göz boyama amaçlı göstermelik birkaç faaliyet dışında memleketimize tek bir çivi dahi çakılmadı. Bu böyle devam edemez. 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde ortaya çıkacak olan MHP iktidarı, Mehmet’in Ahmet’in değil herkesin iktidarı olacaktır. Türkiye’nin MHP’ye şiddetle ihtiyacı vardır."