Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Hükümetin Manisa’da üzüm alımı yapacağı müjdesinden sonra, Malatya’daki Sivil Toplum Kuruluşları aynı kapsama kayısının da alınması çağrısında bulundu.
Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, ANESİAD, TÜMSİAD, MASİAD, MAKİD, Kayısıcılar Derneği, Kayısı Üreticileri Derneği, Ziraat Mühendisleri Odası ile Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası başkanlarının imzasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanı sıra Malatya, Sivas, Elazığ ve Kahramanmaraş milletvekillerine talep yazısı gönderildi.
Gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:
“31 Ocak tarihinde Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Manisa’ya yaptığı ziyareti sırasında, Hükümet olarak 60 bin ton kuru üzüm alım müjdesi vermesi bizleri sevindirmiştir. Biz de, kayısının ekonomisini etkilediği Malatya, Elazığ (Baskil-Veli Palas), Kahramanmaraş (Elbistan), Sivas Gürün olarak kayısıda da böyle bir müjde bekliyoruz. Yeni mahsul çıkıncaya kadar bin ton kayısı alımı yapılması, gerek Malatya üreticisini gerek esnafı ciddi anlamda rahatlatacaktır. Birim fiyat bazında ihracatımızda yaşanan düşüş bu sayede yine eski seviyesine ulaşıp döviz girdisi olarak ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. Yeni sezonda kayısı fiyatlarının istikrarlı olabilmesi için Mart-Nisan ve Mayıs ayları içinde cüzi de olsa alım yapılması, yeni mahsul fiyatlarının belirlenmesinde etkili olacaktır. Devlet tarafından bu aylarda alınacak 5-10 bin ton kayısı, Temmuz ve Ağustos aylarında 60 bin ton kayısı alınsa dahi bu tesiri ancak gösterebilecektir. Bu destek kesinlikle ihracat girdisi olarak fazlasıyla ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır.”