Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” ile ilgili bir kutlama mesajı yayınladı.
Rektör Tamer Yılmaz, 1 Mayıs mesajında şunları ifade etti:
“Dayanışma, birlik ve emeğin umutlarımızla birleştiği bu güzel günde bizler ülke olarak, büyük bir aileyiz. 1 Mayıs’lar, dünyanın hangi yöresinde, hangi dinden, hangi dilden, hangi ırktan, hangi renkten olursa olsun, ayırım gözetmeden hepimizin sevgide, saygıda, tasada ve kıvançta birlikte olduğumuzun teyit edildiği günlerdir.”
Rektör Yılmaz, “Toplumsal ilerlemenin ilk şartı, insanların rahat, huzurlu ve geleceğe güvenle baktıkları bir ortamda yaşamalarıdır. Bu ortamın sağlanmasında bizlere büyük görevler düşüyor. İşçi hakları ve yaşam standartları konusunda sürdürülebilir gelişmeleri hedefliyoruz. Biliyoruz ki bu gelişmeler sağlandıkça, ülkemizin ve şehrimizin de gelişim süreci hızlanacaktır” diye konuştu.
HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “Bugün tek bir zümrenin, tek bir grubun değil tüm işçilerin ve emekçilerin bayramı, bugün hepimizin bayramı. 1856 yılında Avustralya’daki işçilerin yürüyüşüyle başlayan bu hareket, ülkemizde ilk kez 1923 yılında kutlandı. Artık 1 Mayıs resmi tatil günü olarak emek ve dayanışma etkinlikleri ile kutlanıyor. Bugünün sevgi ve hoşgörüyle, huzur ve güven içerisinde kutlanabilmesini diliyorum. Ülkemiz için çalışan, üreten ve emeklerini esirgemeyen tüm halkımızın Emek ve Dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı en samimi duygularımla kutluyorum” dedi.